DAN OSLOBOĐENJA

U Goraždu održana zajednička vježba službi Civilne zaštite

Učestvovalo je 9 službi i jedinica civilne zaštite sa 64 pripadnika

Piše: Al.B.

15.9.2022

Vježba civilne zaštite - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

U povodu 18. septembra, Dana oslobođenja Goražda, danas je organizirana zajednička vježba kantonalne i gradske civilne zaštite i MUP-a BPK Goražde „Goražde - Drina“. 

Vježbom su demonstrirane reakcije u slučajevima nesreće na rijeci Drini, šetalištu u Omladinskoj ulici i Trgu branilaca grada, koje su podrazumijevale spašavanje povrijeđenih, trijažu i pružanje hitne medicinske pomoći, transport i hospitalizaciju, evakuaciju, potragu za nestalim osobama, a tokom vježbe demonstrirano je i sprječavanje pljačke poslovne zgrade.

U zajedničkoj vježbi učestvovalo je 9 službi i jedinica civilne zaštite sa 64 pripadnika: Kantonalni operativni centar KUCZ, Služba za hitnu medicinsku pomoć Kantonalne bolnice, Služba za higijensko - epidemiološku zaštitu Zavoda za javno zdravstvo, Jedinica za podršku MUP-a BPK, Jedinica za specijalizovane namjene na vodi i pod vodom FUCZ i A-Tim, Služba za zaštitu na vodi i pod vodom Grada Goražda – KK BUK Goražde, Profesionalna vatrogasna jedinica Grada Goražda , Služba zaštite i spašavanja CK Grada Goražda i Gorska služba spašavanja Goražde.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.