FEDERALNI PARLAMENTARAC

Čolpa o Mijatoviću: Brutalne laži podzemne kampanje za potrebe geopolitičkog "istoka"

Bez namjere da demantiram izrečene laži i govorim o tome ko je Vojin Mijatović ovdje samo treba ukratko pojasniti zašto on to i u čije ime danas radi, kazao je

Nihad Čolpa žestoko kritikovao Vojina Mijatovića. FACEBOOK

S. S.

15.9.2022

Kandidat za Predsjedništvo BiH Vojin Mijatović je prilikom sinošnjeg gostovovanja na jednoj televiziji nazvao Zlatka Lagumdžiju sinonimom korupcije i kriminala u ovoj državi te poručio da mu je bolje da dadne objašnjenje za novac i vile koje posjeduje, a nakon toga je uslijedila reakcija Nihada Čolpe, zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

Čolpa je poručio je riječ brutalnim lažima.

 - Bez namjere da demantiram izrečene laži i govorim o tome ko je Vojin Mijatović ovdje samo treba ukratko pojasniti zašto on to i u čije ime danas radi. Prvo, povratak prof. dr. Zlatka Lagumdžije na političku scenu kao lidera nestračke koalicije SDBIH-Socijaldemokrate-Zeleni pokret je očigledno duboko uzdrmao planove dijela SDP koji u saradnji sa Dodikom i Izetbegovićem koristi usluge ljudi poput Vojina Mijatovića - poručio je Čolpa.

Dodaje i da je ovo dio "podzemne kampanje koja se radi za potrebe geopolitičkog "istoka" kako bi se prije svega Bošnjacima, kao i svim Bosancima i Hercegovcima stvorilo antizapadno raspoloženje." 

- Treće, nestranačka koalicija SDBIH Socijaldemokrate Zeleni pokret je po svom programu i ljudima koji su okupljeni zajedno stvarni problem u namjerama crne internacionale koja ima za cilj da u konačnici podijeli zemlju između istoka i zapada - zaključio je Čolpa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.