DETALJI S ROČIŠTA

Tužilaštvo BiH Šmrka tereti za trgovinu drogom, imao Sky aplikaciju: "Ja sam samo menadžer pjevačima"

Tužilaštvo Šmrka sumnjiči da je u periodu od polovine 2019. do danas na teritoriji BiH, Hrvatske, Austrije, Njemačke, Nizozemske, Belgije, Španije, Južne Amerike, Srbije, Crne Gore, Švicarske, Slovenije organizirao kriminalnu grupu

M. Aš.

Admir Arnautović Šmrk: Negirao da ima Sky aplikaciju

Foto: Avaz


U Sudu BiH završeno je ročište po prijedlogu Tužilaštva BiH da se uhapšenom Admiru Arnautoviću Šmrku odredi jednomjesečni pritvor.

Arnautović je uhapšen u ponedjeljak uvečer, a sumnjiči se za organizirani kriminal, neovlašten promet velikih količina opojnih droga.

Koja krivična djela

Kako je rečeno za "Avaz", Šmrk se sinoć nije branio šutnjom. Negirao je sve što mu se stavlja na teret. Također, raspisana je i potraga za Adnanom Maglićem koji nije zatečen na adresi stanovanja.

Arnautović i Maglić se terete za krivična djela organizovani kriminal u vezi s neovlaštenim prometom opojnim drogama.

Kako saznajemo, Tužilaštvo, a što je navedeno u prijedlogu za pritvor, Šmrka sumnjiči da je u periodu od polovine 2019. do danas na teritoriji BiH, Hrvatske, Austrije, Njemačke, Nizozemske, Belgije, Španije, Južne Amerike, Srbije, Crne Gore, Švicarske, Slovenije, iako je znao da se radi o opojnoj drogi, kao i da nema odobrenje nadležnog organa za nabavku, kupovinu, držanje i prodaju opojnih droga organizovao međunarodnu grupu za organizovani kriminal koja se kontinuirano bavila neovlastenim prometom opojne droge kokain cannabis i speed.

 - A kojoj grupi su pristupili njemu poznati pripadnici, a koja grupa je organizovana sa ciljem kontinuiranog pribavljanja finansijske dobiti, pa je kao organizator u neposrednim ili posrednim ostvarenim kontaktima putem telefonskih aparata kripta Sky dogovarao vrstu količinu i kupovinu cijenu opojne droge, te kao organizator međunarodne grupe za organizovani kriminal pribavio protupravnu imovinsku korist u novcu koja znatno prelazi iznos od 200 hiljada, koji je potom prikrivao na način da je novcem za koji je znao da je pribavljen izvrsenjem opisanih krivicnih djela kupovao nekretnine, druge stvari od velike vrijednosti - navode iz Tužilaštva BiH.

Šta je rekao u Sudu

Riječ je samo o činjeničnom opisu. Poseban dio su poruke iz Sky, koje su pronađene. Zbog same istrage, one nisu prezentirane.

No, Šmrk je negirao da je imao Sky aplikaciju. Kako je rekao u Sudu, od 2013.godine, kada je osuđen, prestao je da se bavi nelegalnim stvarima.

 - Bavim se drugim poslovima legalne prirode, ja sam menadžer pjevačima - rekao je Šmrk u sudnici.

NA VRH

Podijeli članak na