STRAŠNO JE DOKLE IDE

Majka djevojčice Nadin podsjetila na borbu koju vodi za svoje dijete: "Da jednu porodicu raspe u paramparčad"

Zato, svi vi koji se divite, plješćete i ustajete pred Onima koji bi mi djecu lišili života, razmislite da li se sve ovo može sutra desiti vašem djetetu i vašoj porodici, navela je Amina Smajlović

Amina s kćerkom Nadin Smajlović. Arhiv

Piše: N. Aj.

27.9.2022

Amina Smajlović, majka djevojčice Nadin, koja se već godinama, zajedno sa suprugom bori za pravdu i život svog djeteta, na Facebooku se oglasila i uputila poruku svima podsjećajući na borbu koju je vodila i još vodi.

U ova 34 mjeseca koliko traje naša borba za Nadin, obišli smo 4 države i 4 zdravstvene ustanove. Svi potvrdiše istu dijagnozu i svi saglasni oko jedne terapije, samo jedna sa upitnim ljekarskim obrazovanjem reče i još 10 ljekara, klimoglavaca potpisaše da dijagnoza nije uspostavljena kako treba i da neće da liječi dijete.


Objava Amine Smajlović. Printscreen

Natjera ih prva među njima još i da to potpisima potvrde!!!

Zato Sabina Sarajlija želim te upitati, šta čekaš, šta vještačiš, što nisi poduzela ono što bi svaki častan sudija i tužitelj učinio? Svaki pošten i častan tužioc bi odmah zatvorio takve i osudio te iste za takvo djelo.

Neka nisi, uskratila bi me da gledam kako ova ista u kampanji ljubi djecu, stavlja u krilo i navodno ona je tu da se bori za njihovu budućnost - napisala je Amina Smajlović.

Dalje je navela da se pita šta bi bilo da nije stvari uzela u svoje ruke, da je njeno dijete "ne daj Bože završilo drugačije, da li bi te iste majke i očevi svoju djecu slikali sa istom i nosili joj bukete cvijeća?"

- I nije dovoljna samo Nadin, udarilo se na oca, tražeći da se procesuira, udarilo na mene, tražeći da budem sankcionisana disciplinskim postupkom u KCUS-u, gdje radim, pa se onda drznulo i sinu poslati poruku, odvrtanjem šarafa na točkovima auta. Strašno je dokle ide... da jednu porodicu raspe u paramparčad. Zato, svi vi koji se divite, plješćete i ustajete pred Onima koji bi mi djecu lišili života, razmislite da li se sve ovo može sutra desiti vašem djetetu i vašoj porodici.


Mi smo čvršći nego ikad, udruženi u ljubavi i borbi da naše dijete ozdravi i znamo da ova borba nije samo naša i da je za budućnost sve naše djece - navela je Amina Smajlović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.