SARAJEVO

OSA BiH organizirala svečani prijem za partnerske institucije i agencije iz BiH i svijeta

Bila je ovo prilika da preko 150 predstavnika partnerskih agencija i institucija razmijene iskustva i razgovaraju o sigurnosnim izazovima

A. O.

30.9.2022

Mehmedagić i Cikotić. OSA BIH

Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine organizovala je i ove godine tradicionalni prijem za partnerske institucije i agencije iz BiH i svijeta sa kojima blisko sarađuje.

Bila je ovo prilika da preko 150 predstavnika partnerskih agencija i institucija razmijene iskustva i razgovaraju o sigurnosnim izazovima sa kojima se Bosna i Hercegovina, Evropa i savremeni svijet suočavaju.

OSA BiH je kod partnerskih institucija i agencija iz Bosne i Hercegovine i svijeta prepoznata kao pouzdan partner u borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala i korupcije, sajber (cyber) kriminala, krijumčarenja migranata, trgovine ljudima i opojnim drogama.

Generalni direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osman Mehmedagić zahvalio se saradnicima, te domaćim i međunarodnim partnerima na zajedničkom djelovanju, te poručio da Agencija iz godine u godinu jača svoje kapacitete što u konačnici doprinosi većoj sigurnosti građana i institucija Bosne i Hercegovine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.