PODACI CIK-A

Nevjerovatni rezultati na periferiji Doboja: Na jednom biračkom mjestu Dodik imao sve glasove

Na biračkom mjestu Opsine  glasalo je nevjerovatnih 86,58 posto birača ili 200 birača, a od tog broja za Milorada Dodika su glasala 193 glasača

S. S.

Milorad Dodik: Na jednom biračkom mjestu ostvario sve glasove

Foto: Borislav Zdrinja / ZIPA / ATAImages / FENA


Centralna izborna komisija BiH objavila je nepotpune podatke za predsjednika i potpredsjednike RS-a, a posebno su interesantni podaci za Grad Doboj, gdje je Milorad Dodik na nekim biračkim mjestima ostvario nevjerovatne rezultate.

Na nivou Grada Doboja Milorad Dodik je nakon 88,68 posto obrađenih biračkih mjesta ostvario 16.788 glasova, odnosno 59,73 posto, dok je Jelena Trivić imala 7.500 glasova, što je 26,68 posto glasova.

Posebno su interesantni rezultati na periferiji Doboja, gdje je u biračkom mjestu Skipovac Milorad Dodik ostvario 100 posto glasova. Od 128 birača sa pravom glasa na izbore je izašlo 70 birača, od čega je bio jedan nevažeći listić, a svih 69 važećih biračkih listića je bilo u korist Milorada Dodika.

 • Biračko mjesto Skipovac

  Biračko mjesto Skipovac

  Foto: SCREENSHOT


Na biračkom mjestu Majevac na izbore je izašlo 78,64 birača, što je također poprilično iznenađujuća brojka obzirom na poznatu činjenicu da se na biračkim spiskovima nalaze i državljani BiH koji borave na radu u inostranstvu.

Na tako visokoj izlaznosti Milorad Dodik je imao 204 glasa, što predstavlja 94,88 procenata glasova. Jelena Trivić je imala samo 8 glasova. Radislav Jovičić imao je dva glasa, Jelenko Bubić jedan glas, dok je bilo 17 nevažećih glasova.

 • Biračko mjesto Majevac

  Biračko mjesto Majevac

  Foto: SCREENSHOT


Na biračkom mjestu Opsine na izborima za predsjednika RS je glasalo 86,58 posto birača ili 200 birača.

Na ovom biračkom mjestu nije biti niti jedan nevažeći listić za predsjednika RS-a, a od 200 birača za Milorada Dodika su glasala 193 birača, što je 96,50 posto.

Preostalih sedam glasova imala je Jelena Trivić.

 • Biračko mjesto Opsine

  Biračko mjesto Opsine

  Foto: SCREENSHOT


NA VRH

Podijeli članak na