TRI ODLUKE

Vlada FBiH: Iz tekuće rezerve izdvojeno 450.000 KM

Također, 200.000 KM izdvojeno je i za Caritas Vrhbosanske nadbiskupije za finansijsku podršku

A. O.

Sjednica Vlade FBiH održana je danas u Sarajevu

Foto: VLADA FBIH


Vlada FBiH je, realizirajući inicijative prihvaćene na prošloj sjednici, danas donijela tri odluke o izdvajanju sredstava iz tekuće rezerve Budžeta FBiH za 2022. godinu.

Tako je iznos od 50.000 KM izdvojen za Međureligijsko vijeće u Bosni i Hercegovini. Ova sredstva odobrena su u svrhu osiguranja kontinuiranog rada Međureligijskog vijeća u BiH, odnosno izvršavanja obaveze utvrđene članom 4. Protokola o saradnji između Vlade FBiH i Međureligijskog vijeća u BiH od 3.2.2011. godine.

Za Medžlis Islamske zajednice Gradačac za održavanje i rekonstrukciju džamija/kulturno-historijskih spomenika, i to džamije Husein-kapetana Gradaščevića i najstarije džamije u Svircu, izdvojeno je 200.000 KM.

Također, 200.000 KM izdvojeno je i za Caritas Vrhbosanske nadbiskupije za finansijsku podršku u dovršetku izgradnje Caritasova doma za starije i nemoćne "Dr. Ivan Evanđelist Šarić" i dječijeg vrtića "Sv. obitelj" Kiseljak.

Za realizaciju ovih odluka zaduženi su Federalno ministarstvo finansija i Generalni sekretarijat Vlade FBiH, svako u okviru svojih nadležnosti.

NA VRH

Podijeli članak na