RADOVAN KOVAČEVIĆ

Portparol SNSD-a o izbornim prevarama: Previše pažnje se pridaje tome

Poteze opozicije okarakterisao je neozbiljnim

Kovačević: Ne znam ni za kakve batinaše na biračkim odborima. Facebook

E. Ć. / N1

7.10.2022

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević je rekao da su rezultati Općih izbora u Bosni i Hercegovini pokazali pobjedu SNSD-a i njihovih kandidata, dodavši kako se u toj stranci ne boje nikakvih novih protesta opozicije u Banjoj Luci.

Poteze opozicije okarakterisao je neozbiljnim.

- Nemamo vremena baviti se time. Moramo se baviti ozbiljnim stvarima - rekao je Kovačević za N1. 

Pojavile su se informacije da je na nekim biračkim odborima bilo batinaša.

- Ne znam ni za kakve batinaše, nigdje niko nije zvao nikakve batinaše - kazao je on.

Također, kada je riječ o primjeru da je u jednom većinski bošnjačkom selu kod Zvornika koje broji 230 stanovnika, a u selu živi 70-ak mještana, a prema podacima njih 197 je izašlo na izbore, Kovačević kaže da se previše pažnje pridaje tome.

- Kako da ja vama objasnim šta se desilo u nekom selu? Da li sada treba da analiziramo učionicu po učionicu, biračko mjesto po biračko mjesto, glasačku kutiju po glasačku kutiju - odgovorio je Kovačević za N1.

Portparol SNSD-a je komentarisao i opoziciju u RS.

- Ljudi iz opozicije da bi produžili svoje političke karijere, Branislav Borenović i Jelena Trivić su izgubili kredibilitet da rade bilo kakav ozbiljan posao u RS - rekao je Kovačević, dodavši da na jučerašnjim protestima na Trgu Krajine nije bilo više od pet hiljada ljudi.

Komentarišući odnose Dodika sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Kovačević je za N1 rekao da su oni odlični i da će takvi i ostati u narednom periodu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.