GENERALNI SEKRETAR PDP-A

Igor Crnadak za "Avaz": Odluka CIK-a otvara Pandorinu kutiju

Nakon toliko argumentovanih i dokazanih nepravilnosti i nezakonitosti koje su pratile izborni priče u RS svaka druga odluka bila bi suprotna interesima glasača i demokratije u RS i BiH, ističe Crnadak

Crnadak: Nije se kralo samo na jednom nivou vlasti. Dejan Rakita / Pixsell

Piše: A. Bajramović

10.10.2022

Odluka Centralne izborne komisije BiH da ponovi prebrojavanje glasačkih listića za predsjednika RS jedina je ispravna u ovakvim okolnostima, kazao je za portal "Avaza" generalni sekretar PDP-a Igor Crnadak.

- Nakon toliko argumentovanih i dokazanih nepravilnosti i nezakonitosti koje su pratile izborni priče u RS svaka druga odluka bila bi suprotna interesima glasača i demokratije u RS i BiH. Ostaje i dalje jedan oblak nepovjerenja i jedna nekorektna pozicija koju je držala druga strana, odnosno stranke okupljene oko SNSD-a jer očigledno je da su sve učinili da spriječe ovakvu odluku i očigledno je da su nešto krili. Šta su krili saznat ćemo vrlo brzo - kaže Crnadak za portal "Avaza".

Na pitanje šta ako ponovljeno brojanje potvrdi navode opozicije i ako se dokažu krađe izborne volje birača za predsjednika RS, Crnadak kaže da to otvara mogućnost za slične odluke CIK BIH i za ostale nivoe vlasti.

- Ako se potvrde brojne nepodudarnosti onoga što je u vrećama i onoga što je uneseno u zapisnike, a što smo mi ubijeđeni da će se desiti, onda to otvara čitavu Pandorinu kutiju i onda ce se morati preispitati i svi drugi rezultati u RS, jer je očigledno da je provedena jedna vrlo smišljena, organizovana, po mafijaškom metodu vođena akcija krađe izborne volje građana - ističe Crnadak za portal "Avaza".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.