2.239 BIRAČKIH MJESTA

Nije poznat termin prebrojavanja glasova za predsjednika RS-a, ali je poznata lokacija

Glavni centar za brojanje dužan je da sačini analizu i evidenciju zaprimljenih glasačkih listića, neiskorištenih glasačkih listića kao i analizu i posebnu evidenciju nevažećih i oštećenih glasačkih listića po svakom biračkom mjestu

CIK BiH: Prebrojavanje glasova će se izvršiti u Glavnom centru za brojanje. SCREENSHOT

S. S.

10.10.2022

Centralna izborna komisija BiH je na 61. sjednici održanoj danas, 10. oktobra, donijela Naredbu Glavnom centru za brojanje u Sarajevu za otvaranje vreća i ponovno brojanje glasačkih listića po službenoj dužnosti na svim redovnim biračkim mjestima u RS-u za nivo predsjednika i potpredsjednike RS-a.

Nareba se odnosi za 2.239 redovnih biračkih mjesta u RS-u uključujući i biračka mjesta u Brčko Distriktu BiH sa opcijom glasanja za RS. Ponovno brojanje glasačkih listića izvršit će se u skladu sa dinamikom koju će utvrditi direktor Glavnog centra za brojanje o čemu će se blagovremeno obavijestiti izborni posmatrači i javnost.

Prilikom utvrđivanja rezultata izbora za predsjednika i potpredsjednike RS-a Glavni centar za brojanje dužan je da sačini analizu i evidenciju zaprimljenih glasačkih listića, neiskorištenih glasačkih listića kao i analizu i posebnu evidenciju nevažećih i oštećenih glasačkih listića po svakom biračkom mjestu za koje je izdata naredba.

Navedena Naredba Centralne izborne komisije BiH uslijedila je nakon izvršenog uvida u zaprimljene primjedbe i prigovore na izborni proces, kao i nakon uvida u video i drugu dostavljenu dokumentaciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.