VJEŽBA NA DRINI

Oružane snage BiH, MUP BPK i Civilna zaštita Goražde demonstrirali spremnost za pomoć u slučaju poplava

Danas smo pokazali koordiniranost akcija civilnih struktura i Oružanih snaga BiH u pružanju pomoći civilnom stanovništvu u slučaju poplava

Piše: Al. B.

12.10.2022

Pokazali koordiniranost akcija civilnih struktura i Oružanih snaga BiH - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+13

Pripadnici Oružanih snaga BiH, u saradnji sa službama Civilne zaštite i MUP-a BPK Goražde danas su na rijeci Drini izveli vježbu, čiji je osnovni cilj demonstracija spremnosti za pomoć civilnim strukturama u slučaju poplava. Tokom vježbe pripadnici 3 pješadijskog bataljona OS BiH iz kasarne Kosova kod Ustikoline, ali i Zračne snage, te jedinice MUP-a i Civilne zaštite iz Goražda demonstrirale su spremnost za djelovanje u slučaju spašavanja od poplava, ali i napada terorista.

- Danas smo pokazali koordiniranost akcija civilnih struktura i Oružanih snaga BiH u pružanju pomoći civilnom stanovništvu u slučaju poplava. Na ovu ideju smo došli poučeni dosadašnjim iskustvima, kad smo vidjeli da u zadnjih deset godina u BiH imamo velike poplave. 

Danas smo vidjeli kako izgleda upotreba Oružanih snaga, koje su se obučavale i koje su spremne za ovakve situacije. Vidjeli smo jedinice koje su specijalizovane i spremne za dejstvo na vodi, jedinice MUP-a koje su sa svojim pripadnicima i opremom pružio pomoć civilnom stanovništvu na vodi, ali i zračne snage koje nam pružaju podršku u slučaju bilo kojih elementarnih nepogoda – kazao nam je major Senaid Srna, komandant 3 pješadijskog bataljona OSBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.