MALICIOZNI KOMENTARI

Kako je Fikret Hodžić, član respiratorske mafije, na sraman način pokušao diskreditirati uglednog vještaka iz Italije

Na odgovor da nije dobio nagradu, Hodžić, koji se predstavio vještaku da je inače po profesiji novinar, kazao je da je “guglao” na internetu o njemu

Fikret Hodžić prilikom dolaska na Sud BiH. S. Spahić

Piše: B. Cerić - S. Spahić

12.10.2022

Na današnjem suđenju premijeru FBiH sa crne liste SAD-a Fadilu Novaliću vještak iz Italije Leandro Pekija (Pecchia) kazao je na Sudu BiH da sporni respiratori ACM 812A nisu adekvatni za korištenje u jedinicama intenzivne njege.

U ovom predmetu su za spornu nabavku respiratora optuženi i suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, ministrica finansija FBiH Jelka Milićević i vlasnik preduzeća "Srebrena malina" Fikret Hodžić.

Sarađuje sa brojnim stručnjacima

Optuženi Fikret Hodžić pokušao je diskreditirati  uglednog vještaka i profesora pitanjem je li dobio nagradu u BiH za svoj rad. 

Na odgovor da nije, Hodžić, koji se predstavio vještaku da je inače po profesiji novinar, kazao je da ga je “guglao” na internetu o njemu te ga pokušao povezati sa Admirom Badnjevićem iz Verlaba i govorio kako nije puno njegovih radova koji nisu povezani sa ovim prostorima.

Pekija je kazao da BiH ima veliku tradiciju inžinjeringa te da on sarađuje i sa stručnjacima iz Zagreba, Slovenije i drugim naučnicima iz Evrope.

O ANU BiH

Onda ga je Hodžić upitao šta je sa Akademijom nauka i umjetnosti BiH na šta je Pekija kazao da nije riječ o nagradi, nego da je on počasni član te akademije, na šta je Hodžić insinuirao da je postao počasni član te 2021. godine.

Nakon toga je tužilac Džermin Pašić od sudije tražio zaštitu svjedoka na šta se sudija složio da nema nikakve veze sa temom i Fikret Hodžić je nakon toga završio govor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.