U 15:30 SATI U SARAJEVU

Nakon odluke CIK-a: Danas počinje ponovno brojanje glasova za predsjednika RS

Tri javna RTV servisa u Bosni Hercegovini (RTVBiH, RTVFBiH i RTRS), ukoliko pokažu interes, mogu uživo u cijelosti prenositi otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića za nivo predsjednika i potpredsjednike RS

Trivić i Dodik: Danas počinje ponovno brojanje glasova. Pixsell

H. J. I.

13.10.2022

Na osnovu Naredbe Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu danas u 15:30 sati počet će otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića po službenoj dužnosti na svim redovnim biračkim mjestima u RS za nivo predsjednika i potpredsjednike RS.

- Akreditirani posmatrači političkih stranaka, ispred kojih su ovjereni kandidati za predsjednika i potpredsjednike RS i nezavisnih kandidata, kandidati koji se pojavljuju na glasačkom listiću, kao i akreditirani posmatrači za praćenje Glavnog centra za brojanje mogu biti prisutni u toku brojanja.


Tri javna RTV servisa u Bosni Hercegovini (RTVBiH, RTVFBiH i RTRS), ukoliko pokažu interes, mogu uživo u cijelosti prenositi otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića za nivo predsjednika i potpredsjednike RS.

Isto će biti omogućeno i drugim zainteresiranim medijima u BiH.

Na ovaj način je Centralna izborna komisija BiH blagovremeno obavijestila javnost, izborne posmatrače i medije o početku otvaranja vreća i kontrolnog ponovnog brojanja glasačkih listića po službenoj dužnosti na svim redovnim biračkim mjestima u RS za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske - saopćeno je iz CIK-a.

Podsjećamo, prema posljednjim podacima Centralne izborne komisije Milorad Dodik (SNSD) ima 291.915 glasova, a Jelena Trivić (PDP) 262.969 što je razlika od skoro 29 hiljada glasova. 

Posljednji podaci CIK-a za predsjednika RS. Printscreen

Opozicija je tražila novo prebrojavanje glasova jer su uvjereni da je njihova kandidatkinja brutalno pokradena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.