TWITTER GORI

Novi lapsus Dodika na engleskom: "...and our two peoples"

"Veri gud ingliš mister Milorad", "Your Ingliš iz Bad. Mi Tarzan ju Džejn" su samo neki od komentara

Milorad Dodik i Viktor Orban. Twitter

H. J. I.

14.10.2022

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik jučer se u Budimpešti sastao sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom. Nakon sastanka, održana je press konferencija na kojoj je Dodik rekao da je uvijek dobro razgovarati sa prijateljem, koji nema kalkulacija i partnerski se odnosi prema RS. 

Lider SNSD-a se odlučio na Twitteru zahvaliti Orbanu na gostoprimstvu, ali to naravno nije prošlo nezapaženo. Ponovo, zbog grešaka. 

- Thank you, my good friend Viktor Orban for most cordial and friendly reception. Looking forward to all our future projects and upcoming cooperation that will further strengthen relations between the Republika Srpska and Hungary and our two peoples - napisao je Dodik na Twitteru. 

(Hvala, moj dobri prijatelju Viktor Orban na najsrdačnijem i prijateljskom prijemu. Radujemo se svim našim budućim projektima i budućoj saradnji koja će dodatno ojačati odnose Republike Srpske i Mađarske i naša dva naroda,, prevod op.a.)

Jedna od grešaka koja je "zapala za oko" korisnicima Twittera je izraz "two peoples" koji je Dodik iskoristio referirajući se na "dva naroda" (ispravno je two nations op.a.).

A onda su se komentari samo krenuli nizati...

"Veri gud ingliš mister Milorad", "Your Ingliš iz Bad. Mi Tarzan ju Džejn", "Two peoples. Biser za biserom!" su samo neki od komentara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.