ŠMITOV ZAMJENIK

Džonatan Menuti osuđuje bilo kakav pokušaj stvaranja tenzija u Brčkom

Nažalost, ne vidimo niti jednu drugu svrhu bilborda kojeg potpisuju 'Veterani Republike Srpske', a koji je nedavno osvanuo u Brčko distriktu, naveo je Menuti

Supervizor Menuti poziva vlasti Distrikta da ostanu fokusirane na očuvanje mirnog i sigurnog okruženja. Fena

A. Č. / Fena

14.10.2022

Prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Distrikt Džonatan Menuti (Jonathan Mennuti) osuđuje bilo kakav pokušaj skupina ili organizacija da stvaraju tenzije i odvraćaju pažnju vlasti u Brčkom sa reformi koje su neophodne kako bi se ova zajednica kretala ka zajedničkom prosperitetu, saopćili su iz OHR-a.

- Nažalost, ne vidimo niti jednu drugu svrhu bilborda kojeg potpisuju 'Veterani Republike Srpske', a koji je nedavno osvanuo u Brčko distriktu. Supervizor je danas razgovarao sa šefom Policije Brčko distrikta koji ga je informirao da policija radi na utvrđivanju činjenica i okolnosti koje bi upućivale na eventualno kršenje zakona -  ističe se u saopćenju.

Kako navode, Brčko je uspješan primjer međuetničkog suživota, suradnje i kohezije.

Supervizor Menuti poziva vlasti Distrikta da ostanu fokusirane na očuvanje mirnog i sigurnog okruženja u Brčkom te promicanje pozitivnih reformi za dobrobit svih građana i građanki Brčkog.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.