HEROJI U BIJELOM

Prof. Reuf Karabeg o drami na Bjelašnici: Pomogli smo ženi koja je mnogo krvarila, izgubila je svijest, jedno dijete ima veću ranu

Profesor Karabeg je bio u društvu sa suprugom Amelom koja je također doktorica, a zajedno s njima odmah je u pomoć pritekla i doktorica Lejla Divović

Dr. Karabeg se našao na licu mjesta: Povrijeđena žena je zadobila tri rane na glavi. Avaz

Piše: H. J. I.

16.10.2022

Nesvakidašnjoj drami koja se odvijala danas na Bjelašnici kada je automobil pokosio četiri osobe, među njima dvoje djece, svjedočio je ugledni doktor i profesor Reuf Karabeg. 

Profesor Karabeg je bio u društvu sa suprugom Amelom koja je također doktorica, a zajedno s njima odmah je u pomoć pritekla i doktorica Lejla Divović. 


Majka najteže povrijeđena

Karabeg je za portal "Avaza" opisao kako je izgledalo ukazivanje pomoći četvoročlanoj porodici.

- Bilo je troje povrijeđenih, mi smo se dobro organizirali. Žena je bila u nesvijesti par minuta. Obezbijedili smo joj dišne puteve. Ona je imala veliko krvarenje iz tri rane na glavi. Mi smo rane zbrinuli i zaustavili krvarenje. Imala je kliničkih znakova potresa mozga - pojasnio je prof. Karabeg.

Kako ističe, povrijeđena žena će u najmanju ruku morati imati operaciju šivenja rane.

- Ja se bojim da nije došlo i do krvarenja ispod kosti zbog zone u kojoj je udarena. Vjerujem da će biti primljena na neurohirurgiju. Od svih njih najteže je majka povrijeđena - rekao je prof. Karabeg.


Otac nije imao vanjskih povreda

Osvrnuo se i na povrede kod djece i oca.

- Kod jednog djeteta je veća rana preko 10 centimetara, nju je doktorica Amela zbrinula. Očistila je i zamotala. Otac nije imao vanjskih povreda. Drugo dijete je isto povrijeđeno - zaključio je Karabeg u razgovoru za portal "Avaza".

Podsjećamo, do nesreće na Bjelašnici došlo je danas oko 13:50 sati. Nesavjesni vozač je pokosio automobilom četvoročlanu porodicu koja je šetala u trenutku kada ih je udario auto.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.