LIDER SDS-A

Šarović: Izborna volja ne smije biti talac nikakvih rokova, ispravno brojanje suštinski važno

Sada je režim u strahu i plaši građane, naveo je

Mirko Šarović: Očekujemo ponovno prebrojavanje za ostale nivoe. SDS

S. S.

21.10.2022

Jedini koji priziva nemire, tenzije i sukobe u RS-u da bi prikrili krađu na izborima je režim, poručili su predstavnici opozicije na konferenciji za medije koja je danas održana u Istočnom Sarajevu.

- Izborne prevare od strane vlasti su masovne. Očekujemo do ponavljanja izbora na većem broju biračkih mjesta. Pravda je dostižna. Na osnovu prebrojane jedne trećine glasova utvrđene su brojne mahinacije i manipulacije izbornom voljom građana. Izborna volja građana ne treba da bude talac nikakvih rokova. Ako treba da se prebrojava još mjesec dana mi smatramo da je to prioritet i da je to suštinski važno. Nakon utvrđivanja mahinacija za nivo predsjednika, očekujemo da će se stvoriti uslovi za ponovno prebrojavanje za ostale nivoe - poručio je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

Prestati sa prizivanjem sukoba

Kako je kazao opozicija je jedinstvena, istrajat će na ovome putu i potvrdit će se da je režim krao.

- Sada je režim u strahu i plaši građane - istakao je Šarović.

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a poručio je da je se u RS-u desila brutalna krađa u režiji vladajuće partije i koalicije, te da sada prizivaju sukobe da bi prikrili krađu.

- Na kraju ovog procesa RS će biti jača, mi nećemo odustati. Važno je da vladajuća koalicija prestane da priziva sukobe, nemire i tenzije. Nikome ne treba bilo kakva tenzija i sukob, jedini oni to prizivaju, jer žele da skrenu pažnju sa krađe - poručio je Borenović.

Za širenje panike odgovorna vlast

- Za širenje panike među stanovništvom odgovorna je trenutna vlast. Do svega ovoga doveli su oni koji su krali na izborima, a ne mi koji želimo istinu - kazala je Jelena Trivić, potpredsjednik PDP-a.

Nebojša Vukanović lider Liste za pravdu i red poručio je da ni jedan režim nije opstao na silu, pa neće ni ovaj.

- Pozivam sve institucije da rade svoj posao. Dodiku anarhija, napetost i tenzije odgovaraju, mi ćemo se mirnim putem boriti - istakao je Vukanović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.