OGLASIO SE NA TWITTERU

Dodik odgovorio Ambasadi SAD: Ako nam ne vrate Ustav, RS će sigurno otići i odnijeti 49 posto BiH

Narod RS-a jasno je na veličanstvenom skupu u Banjoj Luci pokazao da neće antidejtonsku i antiustavnu BiH, kazao je

Milorad Dodik odgovorio Ambasadi SAD-a: RS će sigurno otići. Borislav Zdrinja / ZIPA / ATAImages / Armin Durgut / Pixsell

S. S.

27.10.2022

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država jutros se na društvenim mrežama osvrnula na izjave još uvijek aktuelnog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je na mitingu u Banjoj Luci poručio da ukoliko se ne bude poštovao Ustav BiH da će RS napustiti BiH, a brzo je uslijedila reakcija Milorada Dodika.

Ambasada SAD-a između ostalog je rekla:

- Sjedinjene Američke Države predane su načelima Dejtona – da je Bosna i Hercegovina demokratska, multietnička, suverena i nezavisna država s neupitnim teritorijalnim integritetom. Niti Dejton, niti Ustav BiH, niti jednom entitetu ne daje pravo na otcjepljenje. Svaka akcija koja bi bila poduzeta u pravcu disolucije BiH bila bi kršenje Daytona i nosila bi teške posljedice - saopćeno je iz Ambasade SAD u BiH ranije.

Milorad Dodik nakon toga je na Twitteru poručio:

- Narod RS-a jasno je na veličanstvenom skupu u Banjoj Luci pokazao da neće antidejtonsku i antiustavnu BiH. Ako nam ne vrate Ustav BiH kako je dogovoren Dejtonskim sporazumom, RS će sigurno otići i sa sobom ćemo odnijeti svojih 49 posto BiH.

Tvit Milorada Dodika. SCREENSHOT

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.