SANKCIJE HADŽIFEJZOVIĆU

Ćudić: Direktor RAK-a pozvao na ubistvo kritičke misli i slobode govora

Njegovo imenovanje za direktora RAK-a podržali su tada i ministri SDA u Vijeću ministara, ističe Čudić

Ćudoć: Podsjećam da je Draško Milinović na čelo RAK-a došao nakon što je bio direktor RTRS-a. BORIS SCITAR / PIXSEL / FB

A. O.

31.10.2022

Povodom sankcija Senadu Hadžifejzoviću koje je najavio Draško Milinović, direktor RAK-a, zbog optužbi da je Hadžifejzović navodno pozvao na ubistvo Milorada Dodika, reagovala je Sabina Ćudić, predsjednica Glavnog odbora Naše stranke.

- Podsjećam da je Draško Milinović na čelo RAK-a došao nakon što je bio direktor RTRS-a. Naša zastupnica Mirjana Marinković-Lepić upozoravala je da on ne smije biti imenovan za direktora RAK-a jer je sam RAK Radioteleviziji RS izrekao 11 izvršnih mjera upravo za Milinovićevog mandata. Milinović je dobio i ličnu novčanu kaznu kao odgovorna osoba. Sad osoba koja je od RAK-a kažnjavana upravlja tim istim RAK-om - rekla je ona.


Cenzuriranje opozicije

U saopćenju se navodi da je Milinović postao direktor RAK-a kao zaslužni SNSD-ov kadar jer je RTRS pretvorio u medijski bastion te stranke.

- Cenzuriranje opozicije, zataškavanje počinilaca ubistva Davida Dragičevića, negiranje genocida samo su neka od nečovještava koja su se dešavala za vrijeme Milinovićevog mandata zbog kojih je dobio funkciju direktora RAK-a. Njegovo imenovanje za direktora RAK-a podržali su tada i ministri SDA u Vijeću ministara - ističe Čudić.


Ne smije se formirati vlast

- Ovo je razlog zašto ista trojka ne smije ponovo formirati vlast. Moramo osloboditi RAK i ostale državne institucije od ljudi koji uništavaju sve u ovoj zemlji.

Jasno je da Hadžifejzović nije pozivao na ubistvo Dodika, baš kao što je jasno da Milinović poziva na ubistvo kritičke misli i slobode govora. Ne smijemo im to dopustiti, navodi se u saopćenju NS.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.