PODRŽAO HADŽIFEJZOVIĆA

Magazinović: Prijedlog za RAK, ako vam se već nešto radi, pokrenite postupak protiv RTRS-a

Umjesto da izmišljate riječi koje novinari nisu ni izgovorili, napisao je Magazinović

Magazinović: Prijedlog RAK-u da pogleda Član 27. Zakona o javnom radiotelevizijskom sistemu BiH. Fena / Screenshot

E. Ć.

31.10.2022

Poslanik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović oglasio se na Facebooku gdje je postavio prijedlog za Regulatornu agenciju za komunikacije BiH (RAK), a pružio je i podršku Senadu Hadžifejzoviću.

- Prijedlog za RAK: ako vam se već nešto radi, predlažem da pogledate Član 27. Zakona o javnom radiotelevizijskom sistemu BiH i pokrenete postupak protiv RTRS. Umjesto da izmišljate riječi koje novinari nisu ni izgovorili - napisao je Magazinović i dodao:

Podrška Senadu Hadžifejzoviću!

Magazinović je objavio fotografiju šta sve obuhvata Član 27. Zakona o javnom radiotelevizijskom sistemu Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, direktor RAK-a Draško Milinović je najavio rigorozne mjere prema Face televiziji, navodeći kako je Senad Hadžifejzović tokom razgovora sa gostom u emisiji navodno upitao da li bi trebalo da se Milorad Dodik "smijeni, smiri ili ubije".

Hadžifejzović je oglasio na društvenim mrežama, gdje je objavio snimak, tačnije usporeni snimak onoga što je rekao gostu, gdje se čuje kako govori "smijeni, smiri ili umiri".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.