JEDINSTVENI U NAPADIMA

Kako je SNSD u stilu SDA "udario" na bastion slobodnog novinarstva

Napadi na Senada Hadžifejzovića nisu ništa novo, nego samo nastavak gušenja slobode medija, a u konkretnom slučaju vlasnika FACE televizije nastavak posla koji partner SNSD-a SDA već dugo radi

Senad Hadžifejzović: Meta napada SNSD-a i SDA. FACE TV

Piše: S. Spahić

31.10.2022

Vlasnik FACE televizije Senad Hadžifejzović još jednom je postao meta režimskih napada. Glavni grijeh Senada Hadžifejzovića je to što radi svoj posao. Posljednji u nizu napada bio je zbog postavljenog pitanja gostu kako da se Milorad Dodik "smijeni, smiri ili umiri". Isti onaj Milorad Dodik, koji je u više navrata gostovao na FACE televiziji i imao priliku oko brojnih pitanja da iznese svoju verziju priče, ali na drugoj strani Hadžifejzović nije dobio šansu da bilo šta kaže.

Režimski mediji u RS-u su skoro pola dnevnika posvetili objašnjavanju da je Senad Hadžifejzović umjesto "umiri" rekao "ubije" te se priča sa spornih izbornih rezultata u kojim je Milorad Dodik ostvario pobjedu prebacila na jedno drugo područje, pa je još jednom novi predsjednik RS-a napravio žrtvu od sebe, a "meta mu se crta" iz, za njegovo biračko tijelo, idealnog Sarajeva.

Napadi na Senada Hadžifejzovića nisu ništa novo, nego samo nastavak gušenja slobode medija, a u konkretnom slučaju vlasnika FACE televizije nastavak posla koji partner SNSD-a SDA već dugo radi.

Presuda i prije pokretanja postupka

U ovom slučaju je predsjednik RAK-a Draško Milinović, stiče se dojam, presudio i prije pokretanja postupka.

- To će biti skraćeni postupak s obzirom da je, na prvi pogled ovoga što se desilo, i te kako jasno da je prekršen Kodeks o pružanju audio-vizuelnih medijskih usluga i medijskih usluga radija. Ove stvari koje smo nažalost vidjeli u medijskom prostoru BiH, prvenstveno Face televiziji su nedopustive i RAK ih neće dozvoliti - rekao je Milinović.

Visokim kaznama od strane RAK-a, na čijem čelu se nalazi čovjek blizak SNSD-u, se ne želi ništa drugo do to da uporni Senad Hadžifejzović nakon godina borbe sa vjetrenjačama kaže "Ovo je kap koja je prelila čašu, dosta je više svega".

Ipak, adrenalin i želja za tjeranjem pravde do kraja kod novinara nije nešto što je lako razumljivo bilo kome van tog svijeta, pa tako i tim režimskim botovima i sendvičarima, koji po nalogu stranke rade prljavi posao.

SDA ne reaguje

Interesantno je da nakon napada od strane SNSD-a iz SDA nema nikakvih reakcija, a kako bi i bilo kada su botovi te stranke Senada nazvali Nenadom, dok su o njihovim pokušajima diskreditacije FACE televizije pisali i iz State Departmenta, a sada su jedva dočekali da likuju zbog ovog napada.

Boli režimske medije i botove što se u emisiji Senada Hadžifejzovića priča i o respiratorskoj mafiji i o poljskoj bolnici i brojnim drugim aferama, pa se traži svaka šansa za diskreditaciju. 

Boli režimske medije i botove to što Senad Hadžifejzović, za razliku od njihovih medija, daje priliku da govore i Miloradu Dodiku, ali i Bakiru i Sebiji Izetbegović, koji nemaju hrabrosti da se udostoje da demantuju u emisiji bilo šta što se reklo protiv njih, nego umjesto toga na najjadniji način pokušavaju crtati metu na čelo vlasniku FACE televizije.

Jedno je sigurno: Napadi neće prestati dok god nacionalne telezivije, državne kompanije i agencije budu služile vladajućim strankama, dok pojedinci u pravosuđu budu radili za stranke, ali građani nisu slijepi. O tome govore i hiljade komentara podrške, ali podrška nekolicine medija koji nisu zarobljeni pod političkim pritiskom. Borba će i dalje trajati!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.