PODRŠKA SAD

BiH predstavljena na svjetskom kongresu edukacije u pravosuđu

Konferencija se održava u Nacionalnom pravosudnom institutu Kanade, a organizira je Međunarodna organizacija za edukaciju sudija

Sa održane konferencije. CESTFBIH

A. O.

1.11.2022

Uz podršku Sjedinjenih Američkih Država, predstavnici Centara za edukaciju sudija i (javnih) tužilaca u Federaciji BiH i RS prisustvuju 10. Međunarodnoj konferenciji na temu "Učinkovita edukacija sudija: Razumijevanje ranjivih skupina" u Otavi (Ottawi), Kanada, od 30. oktobra do 3. novembra 2022. godine.

Konferencija se održava u Nacionalnom pravosudnom institutu Kanade, a organizira je Međunarodna organizacija za edukaciju sudija (IOJT), koja je osnovana 2002. godine kako bi podržala napore institucija za edukaciju sudija širom svijeta.

Na panelu "Rodni identitet: Sudske kompetencije", na kojem učestvuju ugledni međunarodni stručnjaci, govorio je i Arben Murtezić, direktor Centra za edukaciju sudaca i tužitelja u FBiH, i prenio svoja iskustva iz Bosne i Hercegovine.

Centri za edukaciju sudija i (javnih) tužilaca u Federaciji BiH i RS imaju sveobuhvatnu podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu putem Ureda za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i provođenje zakona (INL), što im je omogućilo učešće na ovogodišnjoj (IOJT) konferenciji. Centri su se pridružili Međunarodnoj organizaciji za edukaciju sudija (IOJT) nakon učešća na konferenciji IOJT u 2019. godini, što je također podržao INL.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.