PROTESTI OPOZICIJE

Borenović: Oni su lopovi, kradu od ovog našeg naroda

Nećemo mafiju, hoćemo normalnu i pravednu RS u kojoj zakoni vrijede jednako za sve i poštene izbore, rekao je lider PDP-a

Branislav Borenović. Printscreen / N1

H. J. I.

2.11.2022

Na protestima opozicije ispred zgrade RTRS-a u Banjoj Luci  građanima se obratio i predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekavši da stoji ispred zgrade koja koja je tvornica laži i da su vladajući u RS lopovi.

- Jelena je pobijedila za predsjednika. Ne treba nama niko, nama treba samo ova iskrena i prava narodna podrška i zato je velika zahvalnost vama koji ste slobodno došli. Ostat ćemo uz Jelenu i naš narod i tražit ćemo do kraja da se utvrdi odgovornost za one koji su krali izbore. Sve ste imali prilike da vidite i koliko nedostaje listića i vreća, pa nevažećih listića, i kada sve to saberete radi se o 70 hiljada glasačkih listića. Zato je važno da na ovome insistiramo do kraja. Igramo ovu utakmicu do kraja da nikada ne odustanemo. Ima nas više nego njih i to je važno jer ste došli slobodni, nisu vam prijetili i trpali u autobuse. Pozivam vas da kažemo svi ovoj fabrici laži koju uređuju našu RTRS, da je sramno njihovo izvještavanje - kazao je Borenović.


Na uzvikivanje građana lopovi, lopovi, Borenović je dodao:

- Jesu lopovi, jer kradu od ovog našeg naroda. Nećemo mafiju, hoćemo normalnu i pravednu RS u kojoj zakoni vrijede jednako za sve i poštene izbore.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.