PRVA DJEČIJA KUHINJA

Održana inkluzivna radionica u prostorijama Udruženja za pomoć i edukaciju "Alden S. 46"

Učesnici radionice osim članova Udruženja bili su i štićenici Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić

Z. K.

5.11.2022

Načelnik Mandić i vijećnik Haljevac učestvovali  u inkluzivnoj radionici - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+12

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i vijećnik Općinskog vijeća Sulejman Haljevac učestvovali su jučer u inkluzivnoj radionici u prostorijama Udruženja za pomoć i edukaciju "Alden S. 46". Učesnici radionice osim članova Udruženja bili su i štićenici Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić. Radionici je prisustvovao i direktor Zavoda Samir Suljagić. Cilj radionice je inkluzija i socijalizacija djece sa poteškoćama u razvoju.


podršku projektima

Načelnik Mandić je naglasio da Općina Centar svesrdno pruža podršku projektima koji imaju za cilj integraciju osoba sa poteškoćama u razvoju u društvo.

- Kada su u pitanju djeca uvijek smo tu da pružimo podršku i budemo partner u realizaciju projekata. Slogan nas u Općini Centar je da smo otvoreni za svu našu djecu - poručio je Mandić.

Da podsjetimo, prošle godine u septembru u Ulici Sutjeska broj 18 otvorena je prva dječija vesela kuhinja i edukacioni centar u organizaciji Udruženja za pomoć i edukaciju "Alden S. 46". Općina Centar dodijelila je Udruženju u zakup poslovne prostorije na dvije godine po povoljnim uslovima.


Ima 55 korisnika

Dženita Salispahić, predsjednica Skupštine Udruženja "Alden S. 46" zahvalila se načelniku Mandiću na posjeti.

- Udruženje trenutno broji 55 korisnika. Naši članovi su djeca koja dolaze iz socijalne kategorije, djeca bez roditelja. Sva djeca koja dođu u ovaj centar imaju po jedan topli obrok i svu potrebnu edukaciju, od pomaganja naših volontera u obavljanju školskih obaveza, do raznih sekcija. Također imamo i psihologa u udruženju koji aktivno radi sa djecom.

Danas su sa našim korisnicima na radionici i djeca iz Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić. Riječ je o inkluzivnoj kreativnoj radionici. Hvala načelniku Mandiću na posjeti, mnogo nam ovo znači. 

Udruženje se nalazi u prostorijama Općine Centar, i koristim priliku da se zahvalim načelniku Mandiću i Općini Centar na ustupljenim prostorijama koje svakodnevno koristimo - kazala je Bukvić Nadžija, sekretarka Udruženja.

Udruženje za pomoć i edukaciju "Alden S. 46" je osnovano u čast tragično stradalog Aldena Salispahića, instruktora vožnje, koji je tragično stradao u saobraćajno nesreći 2018. godine u 24. godini života.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.