SLUČAJ STADION KOŠEVO

Haljevac: Sarajevski gradski derbi u Zenici je poraz svih koji vole bh. fudbal

Jučer smo, prilikom obilaska stadiona Koševo, ponovo zatekli isto stanje kao prije mjesec – rekao je šef Kluba SBB-a

Sulejman Memo Haljevac. Avaz

7.3.2023

Šef Kluba SBB-a sarajevske Općine Centar Sulejman Haljevac jučer je ponovo obišao Olimpijski stadion „Asim Ferhatović Hase“ na kojem se do daljneg ne mogu igrati premijerligaške utakmice.

Zašto nisu pratili radove

- Nije mi jasno zašto je Općina Centar dala toliki novac, a rokovi za postavljenje novog hibridnog travnjaka su probijeni nekoliko puta – rekao je Haljevac za „Avaz“ i dodao:

- Ne znam zašto iz Općine Centar nisu pratili tok radova? Znam da se u Savezu nisu potrudili da travnjak stadiona Koševo bude završen u roku. Šest puta sam obišao radove na stadionu Koševo, ništa nije urađeno u zadnjih mjesec dana. Kažu, nisu mogli ništa raditi zbog snijega... Klub SBB-a, zajedno sa drugim vijećnicima, do sada se tri puta obraćao Općinskom vijeću, pošto su radovi na svim drugim stadionima, koji su počeli prošle godine, završeni. A jučer smo, prilikom obilaska stadiona Koševo, ponovo zatekli isto stanje kao prije mjesec, tako da ne vjerujem da će se utakmice na našem najvećem stadionu igrati prije maja.

Smiješna sijela

Navodno, za ušivanje vještačke trave čekaju se optimalni vremenski uslovi, ali i suh teren, početak vegetacije.

- I na narednoj sjednici Vijeća, koja će biti krajem mjeseca, ispred SBB-a tražit ću da se konačno vidi ko je kriv za kašnjenje radova na stadionu Koševo, pošto su nam smiješna sijela uz šerbe i kafu, a nema konačnog rješenja. Mislim da je jako tužno da se sarajevski gradski derbi igra na „pomoćnom stadionu“ u Zenici, skoro 80 kilometara udaljenom od našeg Sarajeva – bez gledalaca. To je poraz svih koji vole bh. fudbal – zaključio je Haljevac.     

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.