AVAZ NA LICU MJESTA

Počela sjednica Senata UNSA: Šta će biti sa diplomom Sebije Izetbegović

Zanimljivo je da se na sjednici nije pojavila Sebija Izetbegović, nego je i ovaj put poslala zamjenu, Enru Mehmediku-Suljić

Piše: E. A.

10.11.2022

Počela je vanredna sjednica Senata Univerziteta u Sarajevu. E. Abaz

Počela je vanredna sjednica Senata Univerziteta u Sarajevu. Kako javlja reporter "Avaza" sa lica mjesta na sjednici će biti razmatrane sljedeće tačke dnevnog reda među kojima je i sticanje i revizija stečenih diploma na Univerzitetu u Sarajevu.

Kako je ranije najavio rektor UNSA Rifat Škrijelj bit će prezentirano koliko je UNSA zaprimio revizija diploma po raznim osnovama, odnosno kontrola nekih diploma. 

- Ima institucija koje kad prime nekoga u radni odnos traže da se provjeri diploma radniku. Po tom osnovu imamo sigurno nekoliko hiljada kontrola diploma, to je od 2016. godine - rekao je Škrijelj.


Unutar ove tačke dnevnog reda, raspravljat će se i o diplomama direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebije Izetbegović i predsjednika Naroda i pravde Elmedina Konakovića.

- Na sjednici ću ja, kao rektor, dati koje informacije UNSA ima o ovim diplomama. Potom će se otvoriti rasprava i vidjet ćemo u kojem će smjeru ići te kakav će ishod biti - najavio je rektor Škrijelj.

Zanimljivo je da se na sjednici nije pojavila Sebija Izetbegović, nego je i ovaj put poslala zamjenu, Enru Mehmediku-Suljić.

Podsjećamo, novi Zakon o visokom obrazovanju Kantona Sarajevo Senatu je dao mogućnost da oduzme nekome diplomu. Ako se ispostavi da je nelegalno stečena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.