U CENTRALI NES-A

Sastanak Ogreševića i ambasadora Rajlija: Prioritet novih bh. vlasti treba biti ekonomska budućnost zemlje

Ambasador Rajli još jednom je potvrdio da Ujedinjeno Kraljevstvo podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, te da će nastaviti snažno podržavati napredak BiH na putu ka EU i NATO-u, saopćeno je

Ogrešević i Rajli: Prioritet novih vlasti treba biti ekonomska budućnost BiH. NES

E. Ć.

10.11.2022

U Centrali Narodnog evropskog saveza BiH u Sarajevu danas su se sastali predsjednik predsjednik NES-a Nermin Ogrešević i britanski ambasador u Bosni i Hercegovini Džulijan Rajli (Julijan Reilly).

Ogrešević i Rajli su razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, s posebnim osvrtom na evropski put Bosne i Hercegovine i važnost dobijanja kandidatskog statusa, kao i na napredak naše zemlje ka članstvu u NATO-u.

- Ambasador Rajli još jednom je potvrdio da Ujedinjeno Kraljevstvo podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, te da će nastaviti snažno podržavati napredak BiH na putu ka EU i NATO-u. 

Sagovornici su se složili da je potrebno što prije formirati vlasti nakon izbora, kako bi se krenulo sa radom na prioritetima i fokus usmjerio na ekonomska i socijalna pitanja. Konstatirano je i da je potrebno nastaviti s reformama u pravosuđu, ubrzati razvoj energetskog sektora, snažnije raditi na infrastrukturnom razvoju, izgradnji saobraćajnih komunikacija i proizvodnji hrane.

Ogrešević i Rajli dijele stav da prioritet novih bh. vlasti treba biti ekonomska budućnost zemlje, umjesto dosadašnje prakse izazivanja stalnih političkih kriza - saopćeno je iz NES-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.