OTAC DJEVOJČICE DŽENE

Muris Gadžun pročitao pitanja za Harisa Vranića: Zašto ne držiš nadzor nad radom privatnih ordinacija?

I za Tužilaštvo sam pripremio zahtjeve i tražit ću do kad će se ovo raditi, rekao je Gadžun

Piše: A. Ovčina

14.11.2022

Roditelji preminule djevojčice Džene Gadžun, Muris i Amila, organizirali su protest koji je počeo u 9:00 sati ispred zgrade Vlade KS, gdje će se zadržati do 10, a onda će protestna šetnja biti nastavljena do zgrade Tužilaštva.

Oni su rekli da će do 10 sati čekati ministra, a potom slijedi protestna šetnja do zgrade Tužilaštva KS. Muris je pred novinarima poslao pitanja ministru zdravstva KS Harisu Vraniću.

- Harise, ja sam Muris Gadžun. Nisam ni ovaj ni taj kako si me nazvao u jednoj od emisija. Koga štitiš Harise? Zašto nisi dostavio ljekarskoj komori inspekcijski nalaz? Zašto nisi dostavio ljekarskoj komori Ze-do kantona? Da li si i zašto donio rješenje kojim je zatvorena ordinacija Suada Rožajca? Zašto kriješ da je zatvorena ordinacija jer na web stranici Zdravstva piše da je i dalje otvorena. 

Zašto na moj pisani zahtjev odgovaraš na svom Facebook profilu? Zašto ne držiš nadzor nad radom privatnih ordinacija? Da si radio svoj posao do smrti moje Džene ne bi došlo, a ni druga se djeca ne bi operisala u stomatološkoj stolici i to pod općom anestezijom. Šta bi sa slučajem operacije ušiju koja je rađena u istoj operaciji od strane istih ljudi. To dijete je završilo u Općoj bolnici, zašto šutiš o tome? Kakav si ti čovjek?

Nemoj misliti da sam došao ovdje sat-dva i da odem. Spreman sam te goniti i do Strazbura i da dokažem da si kriv i da nisi htio raditi posao za koji primaš platu - rekao je Gadžun.


Vranić je pozvao Gadžuna u kabinet, ali otac malene Džene ne želi ući u kabinet, već zahtjeva da Vranić izađe i javno kaže sve.

- I za Tužilaštvo sam pripremio zahtjeve i tražit ću do kad će se ovo raditi. Traže još vremena, istraga je u toku. Ništa nam direktno ne govore, samo traže još vremena - dodao je on.

Upitan da li se čuo s ljekarima koji su radili operaciju, Gadžun odgovara:

- Nije nam se niko obratio od onog dana kada je Džena završila na KCUS-u, to jeste 8. novembra.

Gadžun je upitan da li ordinacija Bejtović još radi ili ne radi.

- Prvo smo čuli da nije radila, da je bila privremeno zatvorena. Mi smo provjeravali, ali ona i dalje radi. Rade i doktori. Doktoricu Ninu sreli smo kod bolnice u Zenici. Srećemo je i na ulici, promijenila je i frizuru, čak je otišla u predškolsko da djecu pregleda. Može još nekom djetetu uraditi ono što je i našoj curici - rekao je Gadžun .


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.