ŽELI PRAVDU ZA KĆERKU

Muris Gadžun ispred Tužilaštva KS: Ako treba svaki dan ću dolaziti i šator ću razapeti ovdje

Ja kada odem u zeničku bolnicu tolike traume imam kada uđem, da ne sretnem tu doktoricu, bojim se da joj šta ne uradim, izjavio je Gadžun

Piše: A. Ovčina

14.11.2022

Protesti roditelja djevojčice Džene Gadžun, Murisa i Amile, se od 10 sati preselio ispred zgrade Tužilaštva Kantona Sarajevo. Oni su prvo protestvovali ispred zgrade Vlade KS gdje su tražili da ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić izađe i javno se obrati. 

Vranić je pozvao Gadžuna u svoj kabinet, što je ovaj odbio, tražeći isključivo javno obraćanje. Nakon sat vremena protest se preselio ispred Tužilaštva KS. 

- Za Harisa bih rekao da toliko ima nepoštovanja prema nama građanima, da nema hrabrosti da izađe da jednom ocu u lice kaže zašto je njegovo lice preminulo u ordinaciji koje on drži i daje im naredbe da rade sa neispravnim aparatima. Nije imao hrabrosti da izađe i kaže mi to u lice, ni meni ni javnosti. 

Samo se oglašava putem Facebook profila. Zato sam želio ovako, kada već toliko voli kamere, da kaže sve u lice i meni i narodu koji očekuje istinu o tome šta se desilo s našom curicom. Od Tužilaštva je uvijek isti odgovor, ništa konkretno - rekao je Gadžun.


Porodica Gadžun ispred Tužilaštva KS. A. Ovčina

Upitan šta su dalji koraci, Gadžun je odgovorio da će svaki dan dolaziti.

- I šator ću razapeti ako treba, ovdje ću da budem i tražim pravdu i istinu za svoje dijete - rekao je Gadžun.

Doktoricu koja je radila operaciju radi u bolnici u Zenici, a Gadžun je često sreće.

- Ja kada odem u zeničku bolnicu tolike traume imam kada uđem, da ne sretnem tu doktoricu, bojim se da joj šta ne uradim. Srećemo je u Kantonalnoj bolnici Zenica. Ona i dalje radi svoj posao kao da se ništa nije desilo - istakao je Gadžun.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.