NAKON PODNOŠENJA OSTAVKE

Edin Delić za "Avaz": Predsjedništvo Socijaldemokrata BiH radi nelegalno, ostajemo u podršci strankama Osmorke

Ništa to nema veze sa našom podrškom strankama Osmorke koju smo nedavno javno iskazali i potpisali, kazao je Delić

Edin Delić: Glavni odbor nije formalno raspušten. OPĆINA LUKAVAC

Piše: A. Ovčina

17.11.2022

Socijaldemokrate Bosne i Hercegovine (SDBiH) održali su sjednicu Predsjedništva na kojoj je razmatrana ostavka Edina Delića na sve funkcije unutar stranke.

Kako je za portal "Avaza" kazao Edin Delić on je podnio ostavku na sve funkcije u Socijaldemokratama, ostao je član stranke.

- Podnio sam ostavku zato što smatram da Predsjedništvo radi nelegalno, nelegitimno jer nema Glavnog odbora i da Predsjedništvo donosi odluke koje su iz ingerencije Glavnog odbora i ta za mene odluka po elemntima tumačenja kako to govori, njena legitimnost je vrlo upitna – izjavio je Delić.

Delić je dodao da je pet do šest osoba preuzelo čitavu političku organizaciju te da nema statuta, nema članstva, nema diskusija...

- Ništa to nema veze sa našom podrškom strankama Osmorke koju smo nedavno javno iskazali i potpisali. Mi ostajemo u podršci osmorci. Ono što je najvažnije, o svemu, odluku o pristupanju koaliciji Socijaldemokrata donosi Glavni odbor, a tumačenjem takvog stava, mi imamo stanje da nijedan organ ne može donijeti odluku, jer nema Glavnog odbora. 

On nije formalno raspušten. Jednom se sastao prije tri godine. Nijedan organ ne može donijeti tu odluku, tako da naš potez prema Osmorci je jednako shvatan kao bilo koji stav Predsjedništva. Mi ostajemo u Socijaldemokratama, ostajemo na tom kursu. Ostajemo sa glasom koji smo formirali prema Domu naroda kako je to rečeno, tako da je to neupitno. Ništa se nije promijenilo – zaključio je Delić za portal "Avaza".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.