EKSPERT UN FAO TIMA

Stručnjak Nihad Fejzić boravio u Gani: Resornoj ministrici uručio poklon bh. brenda

Grupu svjetskih eksperata UN FAO tima (Sektora Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu), koji rade na unaprijeđenju biosigurnosti i kontrole zdravlja u akvakulturi, posjetila je resorna ministrica Mavis Hava Komson, napisao je

Nihad Fejzić sa resornom ministricom. FACEBOOK

S. S.

19.11.2022

Profesor dr. Nihad Fejzić, koji je bivši dekan Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu posjetio je Ganu, a na društvenim mrežama je podijelio svoje iskustvo. 

On je tamo boravio u svojstvu sektora Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu.

Prvo je na društvenim mrežama podijelio fotografiju uličnih prodavača u glavnom gradu Gane Akri.

Ulični prodavači u Akri. FACEBOOK

- Gana je afrička riznica ribljeg svijeta. Grupu svjetskih eksperata UN FAO tima (Sektora Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu), koji rade na unaprijeđenju biosigurnosti i kontrole zdravlja u akvakulturi, posjetila je resorna ministrica  Mavis Hava Komson (Mawis Hawa Koomson). S ponosom, mali dar našeg bosanskohercegovackog brenda, stigao je i do njene trpeze - napisao je Fejzić, a na fotografijama se može uočiti da je kao poklon uručio filet pastrmke domaćeg proizvođa.

Sve to se događalo u gradu Akosombo.

Nihad Fejzić: Bilo mi je zadovoljstvo. FACEBOOK

- Epidemiolozi se vraćaju kući, jedan u Bosnu, drugi u Čile. Hvala Gani, bilo mi je zadovoljstvo upoznati drage ljude u vašoj divnoj zemlji. Svi smo dobro radili i to je uvijek "priroda naše igre" - poručio je danas Fejzić, objavivši uz to niz fotografija.

Nihad Fejzić objavio fotografije. FACEBOOK

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.