PONOVO JE VIRALAN

Video / Političar iz Gane postao hit zbog govora o Megvajeru: Danas mu se izvinjava

Adongo se nakon godinu da izvinjava Megvajeru zbog prethodnih komentara

Adongo: Političar iz Gane. Screenshot/Twitter

N. H.

23.11.2023

Zastupnik u parlamentu Gane Ajzak Adongo (Isaac) postao je hit u svijetu kada je prije godinu dana održao govor u kojem je jednog kolegu uporedio s Herijem Megvajerom (Harry Maguire), fudbalerom Mančester junajteda. 

Englez u dresu "Crvenih đavola" česta je meta zbog svojih komičnih grešaka, pa je Adongo iskoristio njegove greške kako bi objasno "loš posao" koji radi njegov kolega iz parlamenta. 

Adongo je tada nasmijao sve prisutne i mnoge koji su vidjeli taj govor na internetu. 

- Postoji fudbaler koji se zove Heri Megvajer i igra za Mančester junajted. Igra odbranu, sapliće sve redom, pa čak i svoje saigrače. Asistira protivnicima, a kada protivnici ne mogu zabiti gol, Megvajer će postići za njih. Ovaj gospodin će postati Megvajer naše ekonomije. On nam dijeli lekcije šta da radimo, a sve je upropastio - rekao je tada Adongo pa dodao:

- Kada Megvajeru daju šansu, on postane opasnost po vlastiti gol. Naš ekonomski čarobnjak dr. Bavumia je ušao u srž naše ekonomije i uništava je. Ostat ćete upamćeni kao Heri Megvajer ove države. 

Međutim, Adongo se nakon godinu da izvinjava Megvajeru zbog prethodnih komentara. 

- Izvinjavam se Heriju Megvajeru. Danas je on napravio zaokret u karijeri i novi je igrač. Postao je ključni igrač u ekipi Mančester junajteda - objasnio je Adongo, ponovo izazvavši osmijehe svojih kolega zastupnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.