"ZBOG LJUBAVI NASTAVLJAMO"

Grupa "Pravda za Dženana": Svaka vaša podla laž je nas ojačala još više

U toku ovih 6 godina i 9 mjeseci od tada, sve je više bilo onih koji su spremni podijeliti malo svoje snage sa babom Murizom, podržati borbu, razumjeti bol, naveli su

Pravda za Dženana: Ova stranica je nastala 17. februara 2016. godine. Facebook

H. J. I.

23.11.2022

Grupa "Pravda za Dženana"oglasila se na Facebooku. Njihov status prenosimo u cijelosti. 

- Niste nam vjerovali 2016. godine kada smo vam rekli da se nećemo umoriti, da ćemo dokazati da je naš Dženan ubijen, a niste nam vjerovali ni svih godina poslije.

Mislili ste da će slučaj, kao i mnogi drugi ranije, pasti u zaborav. Mislili ste da će vaše bljuvotine i laži o Dženanu, o nama, o samom događaju, umoriti građane i medije, a na koncu i nas. Međutim, postigli ste upravo suprotno.

Ova stranica je nastala 17. februara 2016. godine. Na dan Dženanove dženaze. Na dženazi je bilo hiljade ljudi, mirno, dostojanstveno u tišini. Pružili su tada, svaki pomalo svoje snage babi koji je sina spuštao u mezar, pri tome se hrabro držeći uspravno.

U toku ovih 6 godina i 9 mjeseci od tada, sve je više bilo onih koji su spremni podijeliti malo svoje snage sa babom Murizom, podržati borbu, razumjeti bol. Mislili ste da ćemo nakon ovoliko vremena - a vjerovatno ste to očekivali i ranije - stati, posustati.


Ali nismo. Baš suprotno. Svaka vaša podla laž je nas ojačala još više. Jer ima nešto što vi niti poznajete, niti shvatate bit toga.

Ljubav. Ljubav ste zaboravili. Ljubav oca i majke, ljubav sestre, ljubav kćerke, rodbine, mnogobrojnih prijatelja, ljubav običnih ljudi prema običnom, nevinom čovjeku širokog srca. Ljubav prema veselom, nasmijanom, pametnom, vrijednom i kulturnom Dženanu Memiću.

I zbog te ljubavi mi nastavljamo, kakva god presuda bude. A mi smatramo da dokazi protiv ove prve petorke govore dovoljno. Zato znajte, bilo bi dobro da nas ovaj put ozbiljno shvatite.

Nismo se umorili! Nećemo se umoriti! Ima vas još... I većih i jačih od ovih. Pa i vama poručujemo: Bit' će pravde za Dženana Memića - napisali su na Facebooku. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.