REAKCIJE

Pravda za Dženana Memića nakon izjave Biljane Simeunović za "Avaz": Svaka Vam čast!

Vidjela sam sudijino obraćanje strankama, ne mogu sad reći da li se on njima izvinjava. Rekao im je "ne gubite nadu", mislim šta to znači? Šta će, hodat okolo i kopat, kazala je Simeunović

Reakcija na izjavu Biljane Simeunović, potpredsjednice VSTV-a. Screenshot

Piše: E. T.

25.11.2022

Na Facebook stranici Pravda za Dženana Memića objavljena je reakcija na izjavu Biljane Simeunović, potpredsjednice VSTV-a, koja je za "Dnevni avaz" kazala da se ne slaže sa današnjim saopćenjem ove institucije. 

- Svaka Vam čast - navodi se u reakciji Pravde za Dženana Memića. 

Podsjetimo, u saopćenju VSTV-a, koje je oštro odbacila potpredsjednica Simeunović, upućuje se podrška sudiji Branku Periću, te se traži od javnosti i od političara da prestanu sa "neuravnoteženim kritikama". 

Branko Perić je sudija Suda BiH, koji je jučer u slučaju "Dženan Memić" oslobodio Zijada Mutapa, Alisu Mutap - Ramić, Josipa Barića, Hasana Dupovca i Muamera Ožegovića koje je Tužilaštvo BiH optužilo za organizovanje kriminalne grupe, učešće u kriminalnoj grupi i pomaganje nepoznatom počinitelju nakon krivičnog djela. 

- Ne može se onako sudija obraćati strankama, da ne kažem da i on ima odgovornost. Vidjela sam sudijino obraćanje strankama, ne mogu sad reći da li se on njima izvinjava. Rekao im je "ne gubite nadu", mislim šta to znači? Šta će, hodat okolo i kopat? To je strašno - kazala je Biljana Simeunović, potpredsjednica VSTV-a u izjavi za "Dnevni avaz". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.