OTVORENO

Predsjednik SDS-a Milan Miličević za "Avaz": Okrenimo se EU integracijama

Nadam se da je došlo krajnje vrijeme da zbog teške ekonomske situacije i lošeg kvaliteta života građana naše institucije konačno postanu efikasne

Miličević: Dosta je svađe. PRIVREDNA KOMORA RS

Piše: Al. Bajramović

2.12.2022

Nakon loših izbornih rezultata Predsjedništvo SDS-a, s Mirkom Šarovićem na čelu, početkom novembra podnijelo je ostavke, a za vršioca dužnosti prije nekoliko dana izabran je Milan Miličević, dosadašnji član Glavnog odbora stranke.


Timski rad

Optimista je u pogledu konsolidacije stranke i kaže da će do maja biti jasno hoće li zaista i ostati na čelu stranke.

- Predstavio sam neki inicijalni tim, mislim da se radi o uspješnim, nepotrošenim političkim ličnostima, a tim će biti proširen. Ako to bude dobro i prepoznato, taj tim će nastaviti da radi i nakon izborne sjednice Skupštine u maju. Ako osjetim da to nije timski rad i da postoje bilo kakve opstrukcije, prvi ja neću učestvovati u tome jer samo timski i sistematično mogu, a drugačije niti znam niti hoću da radim - pojašnjava Miličević.


Isti ljudi

Komentirajući dosadašnji proces formiranja vlasti, kaže da nije optimista da je moguć napredak s istim političkim subjektima, pa čak i s istim ljudima koji su i prethodnih godina bili na vlasti.

- Nadam se da je došlo krajnje vrijeme da zbog teške ekonomske situacije i lošeg kvaliteta života građana naše institucije konačno postanu efikasne i da rade ključne stvari koje se tiču realnog života - izmjene Izbornog zakona, ukidanje akciza, izmjene sistema obračunavanja PDV-a. Nadam se da ćemo konačno riješiti i taj kandidatski status, da napokon krenemo ka evropskim integracijama - ističe Miličević.

Protiv politike konflikta

Govoreći o budućnosti BiH, Miličević ističe da je protiv bilo kakve politike konflikta, a takve su na sceni već godinama.

- Nisam osoba koja je bilo kada smatrala da treba voditi takvu politiku. Možda su to neki drugi prije mene i mislili i radili, ali politika konflikta nas je i dovela na nivo na kojem jesmo. Mora postojati politika dogovora, uz poštovanje identiteta sve tri ili više strana. To je jedini način da napredujemo kao zemlja - kaže v. d. predsjednika SDS-a Milan Miličević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.