PREDSJEDNIK STRANKE

Miličević: Na putu smo da obezbijedimo da na izbore izađemo kao SDS

Na moju inicijativu, stručni tim stranke je zaslužan da smo uspjeli da odledimo sredstva koja po zakonu pripadaju SDS-u iz budžeta RS

Milan Miličević. SDS

S. S.

25.4.2024

SDS je na putu rješavanja i tehničkih problema u vezi s izlaskom na izbore pod imenom Srpska demokratska stranka, istakao je Milan Miličević, predsjednik te stranke.

- Ne bih da sada govorim o detaljima ali ćemo se izboriti na legitiman način i taj proces vodi stručni pravni tim”.

- Na moju inicijativu, stručni tim stranke je zaslužan da smo uspjeli da odledimo sredstva koja po zakonu pripadaju SDS-u iz budžeta RS na osnovu izbornog rezultata i broja poslanika u NSRS - poruka je predsjednika SDS.

Djelimično riješen problem

On je kazao da je to djelimično riješilo problem finansiranja SDS-a za zaposlene radnike, ali ostaje još mnogo posla u borbi s drugim problemima u kojima su se našli otkako im je ugašen račun.

- Postoje i drugi izvori finansiranja po izbornom rezultatu na osnovu broja poslanika na državnom nivou i svih odbornika na lokalnim nivoima. To su sredstva koja po zakonu pripadaju SDS-u.

Predsjednik SDS je poručio da je aktivirana i tužba prema banci kod koje su imali račun jer smatraju i imaju uvjeravanje advokata da je račun ugašen protivzakonito.

- S obzirom na kršenje osnovnih ljudskih prava i diskriminaciju u političkom djelovanju što su ustavna prava, a iznad svega ,prekršen je ugovor koji smo potpisali s bankom jer nijedan član ugovora nismo prekršili. O tom pitanju sam optimista a radi se o realnom optimizmu - zaključio je Miličević.

Miličević je kazao da je svakodnevno u kontaktu s ljudima i da postoji u ljudima jako mnogo objektivnog straha.

Strah od nesigurnosti

- Strah među ljudima od neizvjesnosti i nesigurnosti šta nas to čeka u bliskoj budućnosti, strah od sukoba, strah od upotrebe sile koji šire neodgovorni političari je nešto što se proširilo u javnosti i što je važno spriječiti. Kao predsjednik SDS-a mogu da kažem da važem svaku svoju riječ da ne kažemo riječ previše i da budemo odgovorni u svakoj svojoj izjavi i postupku. Bit ćemo i jesmo glas razuma i ovaj put apelujem na sve političare da je zapaljiva retorika nešto što zaista unosi nemir među ljude. To mogu riješiti odgovorni političari vodeći odgovornu nacionalnu i ekonomsku politiku. SDS će to činiti radi zaštite stanovnika i RS.

Cilj SDS-a je, kaže Miličević, vratiti povjerenje u institucije i vratiti odgovornost za vođenje lokalnih zajednica i RS.

- Aktuelna vlast na republičkom i državnom nivou vodi avanturističku politiku, stvarajući strah među stanovništvom - zaključio je Miličević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.