PREDSJEDNIŠTVO BIH

Bećirović i ambasador Egipta: Potencijale za privrednu saradnju pretočiti u konkretne poslovne projekte

Razgovarano je i o nacrtima sporazuma čija je procedura zaključivanja u toku, a odnose se na saradnju u oblastima pravde, krivičnog zakonodavstva, kulture, mladih, nauke i tehnologije

Denis Bećirović i ambasador Egipta. Predsjedništvo BiH

Avaz.ba

6.12.2022

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović sastao se sa ambasadorom Arapske Republike Egipat u BiH Jaserom Abdelarhmanom Alijem Sorourom (Yasser).

Razgovarano je o unapređenju odnosa dvije države. Sagovornici su se saglasili da u narednom periodu treba intenzivno raditi na poboljšanju saradnje dvije države na svim poljima, te sagledali mogućnosti organiziranja sastanaka na najvišem nivou.

Član Predsjedništva BiH Bećirović naglasio je da Bosna i Hercegovina ima dugoročni interes za razvoj bilateralnih odnosa sa Arapskom Republikom Egipat, te istaknuo očekivanja da će se brojni potencijali za privrednu saradnju pretočiti u konkretne poslovne projekte.

Razgovarano je i o nacrtima sporazuma čija je procedura zaključivanja u toku, a odnose se na saradnju u oblastima pravde, krivičnog zakonodavstva, kulture, mladih, nauke i tehnologije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.