PREDSJEDNIK RS

Dodik napao Đukanovića: Birači u Crnoj Gori su svjesni propasti tvoje politike

Plašenje EU Rusima i ulijetanje u voz antiruskog raspoloženja, Đukanoviću ne može pomoći da preživi politički, napisao je Dodik na Twitteru

Dodik: Đukanović pokušava da zaustavi slobodan pad svoje partije. Dejan Rakita / Pixsell - Printscreen

H. J. I.

9.12.2022

Predsjednik RS i lider SNSD-a Milorad Dodik oglasio se na Twitteru, te je napao predsjednika Crne Gore Milu Đukanovića. 

Kako Dodik navodi, Đukanoviću "ništa ne može pomoći da politički preživi". 

- Milo Đukanović pokušava da zaustavi slobodan pad svoje partije igrajući na "rusku" kartu. Pionir dovođenja ruskog kapitala na Balkan, sjetio se da Rusija ima neke druge "zastupnike" na Balkanu. 

Plašenje EU Rusima i ulijetanje u voz antiruskog raspoloženja, Đukanoviću ne može pomoći da preživi politički. Moguće da će u EU pobrati simpatije, ali birači su mu u Crnoj Gori, svjesni propasti njegove politike - napisao je Dodik na Twitteru. 

Podsjećamo, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je na Samitu predstavnika Grupe socijalista i demokrata u EP i lidera partija sa Zapadnog Balkana u Beču ocijenio da kretanja na globalnom planu opominju više nego ikada.

- Rat je opet na evropskom tlu. Čuvanje i poštovanje evropskih, univerzalnih vrijednosti, demokratije, vladavine prava, rodnih i manjinskih prava, ravnopravnosti, poštovanja ljudskog dostojanstva i ljudskih prava sve više dobija na značaju - naglasio je Đukanović i dodao "kao da je bio potreban jedan rat u Ukrajini da bi se dodatno učvrstilo saznanje evropskih partnera o važnosti integracije Zapadnog Balkana u EU".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.