UHAPŠEN 26-GODIŠNJAK

Bh. državljanin uhvaćen s 15.889 kutija cigareta: Pokušao ih prošvercati s Kosova u BiH

Krijumčarene cigarete čija se tržišna vrijednost procjenjuje oko 100.000 KM, vozilo i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti

E. Ć.

12.12.2022

Cigarete bile sakrivene dužinom poda. Granična policija BiH

Pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH jučer su spriječili krijumčarenje 15.889 kutija raznih vrsta cigareta bez akciznih markica i sa akciznim markicama s područja Kosova na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj.

Krijumčarene cigarete su otkrivene na drugoj liniji graničnih provjera prilikom detaljne kontrole i pregleda teretnog motornog vozila marke Man i priključnog vozila, bh. nacionalnih oznaka, i to u tovarnom dijelu priključnog vozila u namjenski napravljenom prostoru tj. dužinom cijelog poda prikolice bile su sakrivene cigarete. Vozilom je upravljao R.G. (1996.), državljanin Bosne i Hercegovine.

- Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „krijumčarenje“, o događaju su obaviješteni dežurni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijem je nalogu R.G. lišen slobode te izvršen pretres vozila.

Krijumčarene cigarete čija se tržišna vrijednost procjenjuje oko 100.000 KM, vozilo i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

Tokom rada pripadnici Granične policije BiH koristili su specijalističku opremu doniranu od Vlada Savezne Republike Njemačke i Velike Britanije - saopćeno je iz Granične policije BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.