POTPREDSJEDNICA SDA

Čolo: Šmit je rekao da ne smijemo blokirati, jer je najvažnije da BiH uđe u EU

Ona je poručila da će predstavnici SDA koristiti sve zakonske mogućnosti i da neće ništa blokirati, ali da su dobili najviše glasova

Alma Čolo: Rekao je da pustimo nove-stare snage. BHRT

S. S. / BHRT

15.12.2022

Potpredsjednica SDA Alma Čolo bila je gost emisije "Jutro za sve" BHRT-a, gdje je rekla da je visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) tražio od SDA da se povuku i da ne smiju blokirati, jer je najvažnije da BiH uđe u Evropsku uniju.

- Zovnuo nas je prvenstveno da nam kaže da bi se mi trebali povući, a da pustimo da ove nove-stare snage formiraju vlast na federalnom i državnom nivou. Mi smo sve godine radili sve da BiH može ući u EU, ispunjavali smo ključne prioritete, ali su zakoni padali u Domu naroda zato što HDZ i SNSD nisu željeli da ti zakoni budu usvojeni - rekla je Čolo.

Ona je poručila da će predstavnici SDA koristiti sve zakonske mogućnosti i da neće ništa blokirati, ali da su dobili najviše glasova.

Na pitanje da prokomentiraše odluku federalnog ministra Edina Ramića o dodjeli paketića, kazala je da sva djeca čiji roditelji to žele trebaju dobiti paketiće, te kako ne zna šta je sa Edinom Ramićem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.