BILA DEZORIJENTISANA

GSS Novi Grad Sarajevo brzom reakcijom pronašao nestalu osobu

Nešto iza 21:30 sati nestala osoba je pronađena pothlađena i vidno dezorjentisana sa ogrebotinama na rukama i nogama duboko u šumi nakon prvog pregleda, navode iz GSS-a Novi Grad Sarajevo

A. O.

16.12.2022

Sa terena. GSSNGS

Gorska Služba Spašavanja Novi Grad Sarajevo pronašla je sinoć nestalu osobu koja je pronađena pothlađena i vidno dezorjentisana sa ogrebotinama na rukama.

Naime, GSS je na dežurni broj zaprimio prijavu o nestanku A.R. 1942. godište iz naselja Svrake u 20:46 sati obavijestili su GSS Kantona Sarajevo i Operativni centar Civilne zaštite Kantona Sarajevo gdje je učestvovalo više od 30 pripadnika i pripadnica, veliki broj članova porodice i mještana te su započeli brzu fazu pretrage terena.

- Nešto iza 21:30 sati nestala osoba je pronađena pothlađena i vidno dezorjentisana sa ogrebotinama na rukama i nogama duboko u šumi nakon prvog pregleda, utopljavanja i transporta A.R. je predat u nadležnost JU Zavod za Hitnu Medicinsku Pomoć Kantona Sarajevo Potraga se odvijala na lokalitetu između Paljeva i naselja Svrake, to jeste na granici Općine Novi Grad Sarajevo i Općine Vogošća. Zahvaljujemo se kolegama GSS Kantona Sarajevo, Civilnoj zaštiti općine Novi Grad Sarajevo, Civilnoj zaštiti Kantona Sarajevo, porodici, mještanima naselja Svrake, MUP KS, JU Zavod za Hitnu Medicinsku pomoć KS, i svima koji doprinijeli brzom pronalasku nestale osobe - navode iz GSS-a Novi Grad Sarajevo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.