REAKCIJE

Saudin Sivro za "Avaz" o slučaju "nastavnik-pedofil": O kolegi mogu da kažem sve najljepše, stat ćemo u njegovu zaštitu

Ovo je klasični slučaj bosanskohercegovački slučaj Alfred Drajfusa, izjavio je Sivro

Sivro: Sindikat će se u ovoj situaciji ponašati kao Emil Zola. AVAZ

Piše: A. Ovčina

17.12.2022

Predsjednik Sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo Saudin Sivro za portal "Avaza" izjavio je da će svim medijima poslati saopćenje za javnost, a koje je vezano za slučaj nastavnika koji je bio osuđeni pedofil.

- Ovo je klasični slučaj, bosanskohercegovački slučaj Alfred Drajfusa. Sindikat će se u ovoj situaciji ponašati kao Emil Zola. To je 1895. godina gdje pravosuđe u BiH u modernom dobu se ponaša kao "pravosuđe u tadašnjoj Francuskoj". Zbog takvih stvari je i bila Francuska revolucija – izjavio je Sivro za portal "Avaza".


Dodao je lično poznaje Samira Alihodžića, nastavnika za kojeg se tvrdi da je pedofil.

- Da, ja lično poznajem kolegu. O kolegi ja lično mogu da kažem sve najljepše i to će potvrditi i učenici škole i radne kolege koji u proteklom periodu nisu htjeli izlaziti u javnost, a taj period je od sedam godina – poručio je Sivro.

Podsjećamo, portal "Avaza" je prvi objavio vijest o tome da je ovaj nastavnik vraćen na posao nakon što je nastavnik sporta i tjelesnog odgoja Osnovne škole "Grbavica 1" u Sarajevu Samir Alihodžić vraćen na posao, iako je ranije osuđen na godinu zatvora zbog krivičnog djela bludnih radnji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.