GRADONAČELNIK BANJE LUKE

Draško Stanivuković: Penzionerima će novac biti uplaćen direktno na račun

Onima sa najnižom penzijom uplatit ćemo iznos od 100 KM, a onima sa većom penzijom nešto manji dio novca, rekao je Stanivuković

Stanivuković vodi socijalno odgovornu politiku. DEJAN RAKITA / PIXSELL

Z. K.

17.12.2022

Naše penzionere obradovat ćemo pred novogodišnje praznike, poručio je gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, koji je naglasio da će Grad penzionerima novac uplatiti direktno na račun.


Pred novogodišnje praznike

- Banja Luka je porodica i to svakodnevno dokazujemo provodeći naše politike. Pred novogodišnje praznike Grad Banja Luka će obradovati penzionere. Onima sa najnižom penzijom uplatit ćemo iznos od 100 KM, a onima sa većom penzijom nešto manji dio novca - rekao je Stanivuković.

On je rekao da Grad vodi socijalno odgovornu politiku koja poznaje visinu ličnih primanja, kao što je bilo u slučaju podrške u javnom prijevozu.


Milijarde prihoda

- Za nas je neprihvatljiv prijedlog da novac ide Elektroprivredi koja ima milijarde prihoda godišnje, te će novac biti uplaćen direktno penzionerima na račun, kao što su i tražili. O svim detaljima ćemo danas i sutra razgovarati sa predstavnicima udruženja penzionera. Ova pomoć ići će direktno penzionerima - poručio je Stanivuković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.