HRONOLOGIJA DEŠAVANJA

Slučaj "Samir Alihodžić": Kako je "Avaz" spriječio pokušaj neprihvatljive i bolesne pojave u društvu

"Dnevni avaz" je ukazao još 2017. godine na Alihodžića zbog činjenice da je tada bio na slobodi još od 2015. godine, kada su otkrivene njegove stravične bludne radnje nad jednom učenicom

Alihodžić: Osuđen za pedofiliju. Avaz

Piše: E. Ma.

19.12.2022

Svaki pokušaj odbrane pedofila predstavlja neprihvaljivu, prljavu, bolesnu namjeru, a upravo tome smo svjedočili posljednjih dana.

Riječ je o slučaju Samira Alihodžića, nastavnika tjelesnog odgoja u sarajevskoj OŠ "Grbavica 1", koji je, iako osuđen na robiju za pedofiliju, nastavio raditi u ovoj školi.

Na slučaj pedofila Alihodžića "Dnevni avaz" je ukazao još 2017. godine zbog činjenice da je tada bio na slobodi još od 2015. godine, kada su otkrivene njegove stravične bludne radnje nad jednom učenicom, i da još zarađuje plaću kao nastavnik.


Platio kaznu

"Avaz" još 2017. godine pisao o nastavniku-pedofilu. Screenshot

Ono što je skandalozno u cijelom slučaju jeste da je Alihodžić, inače bivši zet Kemala Ademovića, bivšeg šefa AID-a, uprkos teškim optužbama, tokom cijelog procesa nastavio s radom u sarajevskoj školi.

Nakon svega, Alihodžić je 11. novembra prošle godine osuđen na jednogodišnju kaznu zatvora kao i jednogodišnju zabranu obavljanja posla nastavnika zbog krivičnog djela bludnih radnji nad maloljetnicom.

Alihodžić je, kako se navodi, osuđen jer je 2015. godine maloljetnici slao poruke neprimjerenog sadržaja, tražio od nje nage fotografije i pozivao na seksualni odnos. Prilikom istrage, kod Alihodžića su pronađene i neprimjerene fotografije maloljetnica te fotografije falusa koje je slao djevojčicama.



Vraćen na posao

U junu 2018. godine naš portal objavio je da je Alihodžić osuđen. Screenshot

Javnost je zaboravila na ovaj slučaj misleći da je etiketirani pedofil kažnjen zatvorom i da će zauvijek biti otjeran od djece. No, da to nije tako, opet je prvi objavio "Avaz".

Saznali smo da je nastavnik tjelesnog odgoja Samir Alihodžić, iako je pravomoćno osuđen za pedofiliju, vraćen u ovu obrazovnu ustanovu.



"Avazova" objava koja je podigla buru u javnosti. Screenshot

On je platio kaznu i tako se našao na slobodi, a zatim vratio i na posao, jer ga zakon u tome ne sprečava. Sve ovo izazvalo je žestoke reakcije u javnosti i još jednom jasno prikazalo sliku u kojem se nalazi bh. društvo. Na kraju, Alihodžić je dao otkaz što je opet apsurd jer po svim postulatima nije trebao ni ulaziti ponovo u školu.

Zato, krajnje je vrijeme da država reagira i odbrani svoju djecu od ovakvih slučajeva, a "Avaz" će nastaviti biti na strani istine i pravde.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.