GORAŽDE

Danas akcija "Osmijeh za svako dijete": Stotine mališana spremne za veliku novogodišnju zabavu na otvorenom

Očekujemo nastupe DJ LuDogga, mladih pjevača iz Goražda, a orkestar Osnovne muzičke škole “Avdo Smailović” prvi put će nastupiti na otvorenom, kazao je Hadžić

Priprema za humanu akciju. Avaz

Piše: A. Bajramović

25.12.2022

Velikom zabavom na otvorenom i podjelom više od 800 novogodišnjih paketića, Humanitarno udruženje „Svjetlo grada“ danas će u Goraždu finalizirati akciju „Osmijeh za svako dijete“. 

Uz podršku sugrađana, koji su slatkiše i igračke mališanima prikupljali u lokalnim prodavnicama, te uz finansijsku pomoć Goraždana iz svijeta i organizacije „World Vision“, posljednje dane stare, teške godine stotine mališana ispraćaju u blještavilu novogodišnjih ukrasa, u društvu roditelja i Djeda Mraza.




Neočekivani rezultati

- Akcija je poprimila pomalo neočekivane dimenzije, tako da smo lavinu humanosti, koja je pokrenuta našim apelom, morali zaustaviti na ovom broju od 800 novogodišnjih paketića. Pripremali smo ih uz pomoć volontera iz Srednje stručne škole “Džemal Bijedić”, a slatkiše i igračke smo kupovali u svim marketima u gradu podjednako. Na velikoj zabavi očekujemo nastupe DJ LuDogga, mladih pjevača iz Goražda, a orkestar Osnovne muzičke škole “Avdo Smailović” prvi put će nastupiti na otvorenom - kazao nam je predsjednik Udruženja Admir Hadžić.

Prvi dio akcije “Osmijeh za svako dijete” realiziran je prije nekoliko dana, kada je, uz podršku udruženja „Blythswood“ iz Srbije, Škotske i Sjeverne Irske, novogodišnjim paketićima obradovano 300 goraždanskih mališana iz porodica o kojima se brine Centar za socijalni rad Goražde.

Prvi dio akcije. Avaz

Nema cijenu

- Novogodišnji paketići nisu materijalna pomoć jer radost na licu djeteta nema cijenu. U vrijeme novogodišnjih praznika svako dijete, bez obzira na boju kože i pripadnost, zaslužuje pažnju i ljubav - kazao je David Armiš iz organizacije “Blythswood” Srbija.

Udruženje “Svjetlost grada” zvanično je osnovano prošle godine, iako kao neformalna grupa građana djeluje od početka 2020. Danas broji više od 200 aktivnih članova te brojnim velikim i malim humanim akcijama vraća nadu da dobrota među ljudima nije iščezla.  

800 paketića bit će podijeljeno mališanima iz Goražda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.