BAJKA PORED DRINE

Velika zabava na otvorenom i novogodišnji paketići za stotine mališana, stigao i Djeda Mraz

Velika novogodišnja akcija „Osmijeh za svako dijete“ ispunila je svoj cilj, jer dječjim osmjesima Omladinska ulica u Goraždu danas zaista i jeste bila uljepšana

Piše: Al. B.

25.12.2022

Volonteri Udruženja „Svjetlo grada“, uz pomoć prijatelja iz BiH i svijeta, organizirali su veliku zabavu na otvorenom za stotine mališana iz Goražda. Oni su u Omladinskoj ulici, na obali Drine, sa roditeljima uživali u koncertu hora i orkestra Osnovne muzičke škole „Avdo Smailović“, te nastupima Hane Sijerčić, Hannan Raščić, Nasr Alete, Iman Bajrović, Merjem Obuće, Hatidže Hodžić, Azre Bašić, Emine Forto i Emira Gece. Posebno oduševljenje djece izazvao je dolazak Deda Mraza, koji im je darivao novogodišnje paketiće. Velika novogodišnja akcija „Osmijeh za svako dijete“ ispunila je svoj cilj, jer dječjim osmjesima Omladinska ulica u Goraždu danas zaista i jeste bila uljepšana.

- U Goraždu se, vidimo i sami, dešava nešto prelijepo. Cijeli grad je okićen, 800 djece je tu, roditelja, svi zajedno uživamo, plešemo i družimo se. Atmosfera je zaista prelijepa. Zahvaljujem se najprije ljudima iz Goražda, ali i našim ljudima u dijaspori – od Švedske, Amerike, Holandije, Austrije ... Svi ste uradili da ovo bude bajka i ponosni smo na vas. Svima sretni novogodišnji praznici i da nam svaki dan bude kao ovaj danas – kazao nam je predsjednik humanitarnog udruženja „Svjetlo grada“ Admir Hadžić.


Djeda Mraz oduševio mališane - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+17
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.