SARAJEVO

Obilježavanje 73. godišnjice UNSA: Nastavljamo kontinuitet nagrađivanja najuspješnijih

Rektor UNSA Rifat Škrijelj rekao je da je UNSA promovirala 102 doktora nauka u ovoj godini

Piše: A. Ovčina

28.12.2022

Obilježavanje 73. godišnjica UNSA. A. Ovčina

Promocijama 4.102 diplomanata i magistranata, 47 doktora nauka, profesora emeritusa, Edmondu Offermanu, doktora fizičkih nauka u oblasti eksperimentalnr nuklearne fizike, te promocijom ambasadora Univerziteta - Ismaila Abu al-Bandore danas se u Sarajevu obilježava 73. godišnjica UNSA i Svečani decembarski dani Univerziteta.

Godišnja konferencija za medije održana je danas u prostorijama Rektorata Univerziteta u Sarajevu, prilikom čega je rektor Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Rifat Škrijelj prezentirao rezultate rada Univerziteta u Sarajevu ostvarene u 2022. godini.

Između ostalog, on je informirao javnost o aktivnostima rukovodstva Univerziteta planiranim s ciljem kontinuiranog razvoja Univerziteta u Sarajevu.

Rektor UNSA Rifat Škrijelj rekao je da je UNSA promovirala 102 doktora nauka u ovoj godini.

- Danas ćemo dodijeliti priznanja za naučna dostignuća. One koje su postigli izvrsne rezultate u nastavi smo već promovirali, to su naši studenti, naši doktori nauka i danas dodjeljujemo priznanja i novčane nagrade. Kao Univerzitet nastavljamo kontinuitet nagrađivanja najuspješnijih i ovo je treća godina kako u kontinuitetu dodjeljujemo nagrade - rekao je Škrijelj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.