USPJEŠNA GODINA

Dr. Sead Željo za "Avaz": Zadovoljni smo radom Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš", nastavit ćemo raditi u korist pacijenata

Zahvaljujemo se na saradnji aktuelnom ministarstvu i ovom prilikom bih zamolio da se unaprijedi rad na obostrano zadvoljstvo, istakao je dr. Željo

Dr. Željo: Zadovoljni smo učinjenim. A. OVČINA

Piše: A. Ovčina

29.12.2022

Predsjednik Upravnog odbora Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" dr. Sead Željo za portal "Avaza" je izjavio da je zadovoljan ovogodišnjim radom ove ustanove.

- Zadovoljni smo, Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš" ima sve kapacitete na raspolaganju uz angažman naših uposlenika. Gdje god vidimo prostora da može bolje nastojat ćemo raditi u korist pacijenata – rekao je dr. Željo.

Ovom prilikom pohvalio je sve uposlenike ove ustanove, kao i menadžment.

- Nadam se da ćemo uz saradnju sa Vladom Kantona Sarajevo i resornim ministarstvom ostvariti naše ciljeve. Zahvaljujemo se na saradnji aktuelnom ministarstvu i ovom prilikom bih zamolio da se unaprijedi rad na obostrano zadvoljstvo – istakao je dr. Željo.


Dr. Željo je pomenuo da je ove godine otvoren zdravstveni sistem u punom kapacitetu nakon pandemije koronavirusa.

- Bili smo spremni u vrijeme pandemije koronavirusa, ali smo i sada spremni ukoliko bi eventualno došlo do novog vala virusa – rekao je dr. Željo.

Pomenuo je i nedostatak medicinskog kadra koji odlazi u inostranstvo, kao i to da mnogi uposlenici odlaze u penziju. Dodao je da je potreban što veći broj ljekara specijalista, ali i da će imati konkurse za nove uposlenike. 

- Ne želimo da ostanemo kao ustanova gdje ljekari idu u penziju, a mladi odlaze. Bojimo se da naša država ne ostane bez zdravstvenog sistema. Imat ćemo problem kao što svi segmenti društva imaju. Moramo misliti da ćemo i mi jednog dana trebati zdravstvenu pomoć. Osim ljekara potrebni su nam i medicinski tehničari – rekao je on.

Istakao je da pacijenti u ovoj ustanovi mogu rješavati širok spektar zdravstvenih problema. 

Podsjetimo, danas je u Općoj bolnici u Sarajevu održana konferencija na kojoj je predstavljen Izvještaj o radu u ovoj godini. 

- Izvještaj o radu bi trebalo sprovoditi svakih šest mjeseci - rekao je dr. Željo za portal "Avaza". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.