STANJE NA PUTEVIMA

BIHAMK: Magla smanjuje vidljivost, pozivamo vozače na oprez

Zbog nastupajućeg praznika Nove godine danas od 12 sati do 4. januara 2023.godine do 24 sata zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija

Smanjena vidljivost u jutarnjim satima. BIHAMK

Piše: A. K.

31.12.2022

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. Iz BIHAMK-a izdvajaju putne pravce Sarajevo-Zenica, Kiseljak-Kaonik-Travnik, Konjic-Konjic-Jablanica-Prozor i Doboj-Tuzla-Kalesija.

Kolovoz je mjestimično vlažan, a pažnjuje potrebno skrenuti na učestale odrone zemlje ili kamenja. 

- Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno - saopćili su iz BIHAMK-a.


Radovi u tunelu

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na dionici magistralnog puta M-18 Čevljanovići-Nišići (u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično-jednom trakom (regulacija semaforima).


Granični prijelazi

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Živinice-Stupari.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog nastupajućeg praznika Nove godine danas od 12 sati do 4. januara 2023.godine do 24 sata zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na teritoriji Bosne i Hercegovine (na teritoriji RS-a do 03.01. do 24 sata).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.