MARIJELA HAŠIMBEGOVIĆ

Zastupnica DF-a u Skupštini KS: Nisam u sukobu interesa, primila sam odluku CIK-a o prestanku mandata

Također Rješenjem od 22.11. nisam uposlenik JU Narodno pozorište i samim tim ne obavljam funkciju rukovodioca tehničke službe

Marijela Hašimbegović. DF

S. S.

4.1.2023

Novoizabrazovana zastupnica DF-a u Skupštini KS Marijela Hašimbegović uputila je demant da se nalazi u sukobu interesa.

Njenu reakciju prenosimo u cijelosti:

- Naime ja sam blagovremeno predala zahtjev za utvrđivanje prestanka mandata u Općinskom vijeću Novo Sarajevo i Gradskom vijeću Grada Sarajeva Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine i zaprimila sam Odluke CIK-a koje potvrđuju prestanak mandata u Općini Novo Sarajevo i u Gradskom vijeću.

Također Rješenjem od 22.11. nisam uposlenik JU Narodno pozorište i samim tim ne obavljam funkciju rukovodioca tehničke službe. Svoj rad sam profesionalizirala u Skupštini Kantona Sarajevo kao zastupnica.

Bez da dovodim u pitanje novi Zakon o prevenciji i suzbijanju korupcije u Kantonu Sarajevo i njegovu koliziju sa Zakonom o sukobu interesa u organima vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine, gdje se ista stvar na različite načine tretira i tumači, sumnju u ozbiljan pristup svemu daje mi moje ime kao nekog kod koga je utvrđena sumnja na sukob interesa. Bilo je dovoljno zatražiti dokumente koji potvrđuju navedeno - navela je ona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.